Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenkit a netre terelnének: jön az állami internetcsomag!

Dotkom

Mindenkit a netre terelnének: jön az állami internetcsomag!

A cél, hogy azok is internetelőfizetővé váljanak, akik mindezidáig elkerülték a világhálót.

Hiába netezik naponta 250 millió ember Európában, 150 millióan még sohasem voltak fent a világhálón. Az európaiak harmada általában azzal indokolja a döntését, hogy a szolgáltatás vagy nem érdekes, vagy túlságosan drága, ezért inkább más módon informálódnak. Hamarosan ez utóbbiak számára (ez mintegy 22-30 millió állampolgárt jelent) indul el a Digitális Jólét Alapcsomag, amely egy, a szolgáltatók alapcsomagjánál is olcsóbb internetszolgáltatás lesz.

fast-internet_1024

Mindezt Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos jelentette be. Mivel a program azoknak szól, akik még nem használják a világhálót, ezért az igényeléséhez az is kell, hogy az adott személynek legalább egy éve ne legyen előfizetése valamilyen internetszolgáltatónál. Amennyiben ez teljesül, akkor már jogosult a Digitális Jóléti Alapcsomag igénylésére. Ennek ára a közlemény alapján legalább 15%-kal olcsóbb kell, hogy legyen a szolgáltató hagyományos alapcsomagjánál. Ezen túl azonban nem határoztak meg más kritériumot, azaz a szolgáltató maga árazza majd be a csomagot.

internet1

Ennek igénybevételéhez két év áll majd rendelkezésre, információk szerint 2017-től 2019-ig él majd a DJA, aztán valószínűleg nem hosszabbítják meg. Ami talán ennél is fontosabb, az az, hogy a Digitális Szakadék Csökkentése nevet kapó projekt is elindul majd, ez egy 35 órás, igazán hasznos képzés lesz majd, ahol megtanulhatják a felhasználók, hogy miért hasznos számukra az internet. A cél az, hogy a lakosság kompetenciája növekedjen és így emelkedjen a gazdaság versenyképessége.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés