Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyászos negyedéven van túl az Apple

Dotkom

Gyászos negyedéven van túl az Apple

Legalábbis a korábbi eredményeikhez képest semmiképp sem tekinthető sikeresnek az elmúlt negyedév.

13 év után újra csökkenő pályára állt az Apple, legalábbis ez látszik a most kiadott pénzügyi jelentésből. A kaliforniai gyártó ugyanis 2003 óta folyamatosan egyre jobb és jobb eredményeket hozott, most viszont erős visszaesést szenvedett el. Csökkentek az iPhone eladások, az Apple 16%-kal kevesebb okostelefont értékesített, így 3 hónap alatt 51,2 millió példány talált gazdára. Folytatódott az iPad-ek eladásának csökkenése is, a táblagépekből 19%-kal kevesebb, alig 10,25 millió darab talált gazdára.

apple watch

Nem túl fényes a Mac helyzete sem, igaz erről nem az Apple tehet, a PC-piac eleve válságban van. Ettől függetlenül biztosan nem örülnek Kaliforniában a 12%-os visszaesésnek és az így eladott 4 millió darabnak. Pozitív mérleget zárt viszont a Szolgáltatások kategória, a negyedév során ugyanis 20%-kal, 6 milliárd dollárra nőttek a bevételek, csakúgy, ahogy az Egyéb termékek is jó időszakon vannak túl. Az Apple Watch-ot is magában foglaló kategória bevételei az elmúlt negyedévben 30%-kal 2,2 milliárdra nőttek.

Sajnos azonban ez a két utóbbi kategória sem fordított a mérlegen, így 13%-os csökkenéssel 50,6 milliárd dollárnyi bevétellel zárta a  2015. december 27. és 2016. március 26. közötti időszakot az Apple. Azért éhenhalni nem fognak a kaliforniai gyártó munkatársai, hiszen bár a bevétel csökkenése miatt a nyereség is visszaesett (egészen pontosan 23%-kal) azért így is sikerült 10,5 milliárd dollárt bezsebelni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés