Connect with us

technokrata

Ezt a konferenciát érdemes online követned!

Dotkom

Ezt a konferenciát érdemes online követned!

TOP IT Business tippek a legjobbaktól – Idén harmadszorra is Craft konferencia .

Mitől lesz sikeres egy termék? Mit vezet a biztos bukáshoz? Mely módszerek segítségével vihetjük sikerre termékünket, szolgáltatásunkat? Melyek azok a trendek amik meghatározzák a jövő cégeinek sikerességét? Milyen aspektusokat kell figyelembe vennünk a termék és szolgáltatásfejlesztés során? A népszerű Craft konferencián korunk legégetőbb tech kérdéseire kapunk választ.

technology

Korunk vállalatai nagy kihívás előtt állnak. Szüntelenül meg kell felelniük a vásárlók által támasztott elvárásoknak, ehhez pedig a vállalatoknak, a termékfejlesztőknek folyamatos visszajelzésre van szükségük, hogy a céloknak és a felhasználóknak megfelelően készülnek-e a terveik. A vásárlói igények gyors változása és a piac telítettsége miatt nem engedhetünk meg magunknak sok teret a kísérletezgetésre, ha termékünk nem találkozik a vásárló igényével, könnyen elfordulnak tőlünk. Szembe kell néznünk azzal, hogy új kérdések és igények merülnek fel, melyekre a vállalatoknak azonnali, új, egyedi és innovatív megoldásokkal kell válaszolniuk. Az április 26-29 közötti Craft 2016 szoftverfejlesztői konferencián olyan sztárelőadóktól tanulhatunk a jövő trendjeiről, akik közelről ismerik a legfejlettebb módszereket, hiszen olyan nagyvállalatok szakértőiként tevékenykednek, mint a Google, az Uber, a Facebook, a Twitter vagy a Soundcloud.

Creative Technology

Bár a konferenciára már minden jegy elkelt, a szervezők küldetésüknek érzik, hogy a erősítsék a szoftveriparág “pezsgését” Magyarországon, a szereplők közötti tudásmegosztást, így a legizgalmasabb témákat és tippeket már most összeszedtük:

  1. Közelítsünk máshogy az adott problémához – Az igazán jó termékek és szolgáltatások olyan igényeket is képesek kiszolgálni melyekről nem is tudtuk, hogy léteznek. Egyszerűen annak köszönhetik sikerüket, hogy a magát a kérdésfelvetést újraértelmezik, ahogy az Uber tette azzal, hogy újraértelmezte a fuvarrendelés fogalmát – mondja Dan North, programozózseni, az idei Craft egyik sztárelőadója.
  2. Ne féljünk az új módszerek és megközelítések alkalmazásától – 2010-es indulásától a jelen hastegekkel borított Twitteréig az elmúlt 5 évben a Lean UX egy teljesen új perspektívát nyitott a termék és szolgáltatásfejlesztés területén. A módszer hatékonysága abban rejlik, hogy feldarabolja a tervezési folyamatot, melybe szakemberek széles körét vonja be. A folyamatos tesztelésnek köszönhetően az visszajelzések gyorsan és minden résztvevőhöz egy időben érkeznek, így a tesztelési, validálási folyamat jelentősen hatékonyabbá és gyorsabbá válik – hangsúlyozza Jeff Gothelf, a Lean UX c. könyv szerzője, aki többek közt olyan cégeknél tevékenykedett, mint az AOL vagy a Fidelity.
  3. Nézzünk az adatokra más szemmel – A szoftverfejlesztés tudománya mára nem csak számadatokon múlik, a kvantitatív elemzésen túl egyre fontosabbá válik a kvalitatív megközelítés is – teszi hozzá John Allspaw, az Etsy CTO-ja. John úgy gondolja, hogy ideje komolyan vennünk a kvalitatív adatelemzés módszereit és megközelítési módjait. Ugyanis ha azt szeretnénk, hogy a szoftverfejlesztés valóban a mérnöki munka alapja legyen, legalább annyi energiát kell fektetnünk a kvalitatív elemzésbe, mint a kvantitatív adatvizsgálatba.
  4. Építsünk valóban hatékony csapatot –  Melyek azok a megkülönböztető viselkedésminták melyek a hatékony és sikeres termékfejlesztői csapatok jellemzői? Azok, akik folyamatosan képesek megújulni és értéket teremteni mind vásárlóik mind vállalatuk számára – vallja Marty Cagan, aki az eBay e-kereskedelmi platform termékért és designért felelős alelnöke volt, jelenleg a világ legfontosabb fejlesztői csapatainak ad tanácsot a Silicon Valley Product Group alapítójaként. Előadásában azokról a megkülönböztető jegyekről fog beszélni melyek az igazán hatékony csapatokat jellemzik.

És hogy a fenti témákon kívül mi minden vár még a ránk a Crafton? Bár a népszerű konferenciára már februárra elfogyott az összes jegy, a szervezőknek hála élőben is követhetjük az eseményeket a Ustream segítségével.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin