Connect with us

technokrata

11 év után nyert a bíróságon a Google

Dotkom

11 év után nyert a bíróságon a Google

Ezzel megúszták, hogy több milliárd dollárt kelljen kifizetniük.

Elképesztően hosszú ideig, 11 évig tartott a Google pereskedése a szerzőket tömörítő Authors Guild-del. A most véget ért ügy azért robbant ki 2005-ben, mert a szervezet szerint a kaliforniai gyártó megsértette a jogaikat, amiért a Google Könyekbe egyénileg, a megkérdezésük nélkül digitalizálta a könyveket és rövid betekintő anyagokat is készített azokhoz.

SAN ANSELMO, CA - DECEMBER 07:  A computer screen displays the newly launched Google eBooks online bookstore on December 7, 2010 in San Anselmo, California.  Google's much anticipated Internet bookstore launched Monday in the U.S. and features a portion of the 15 million printed books that Google has scanned into its digital archive along with new releases from nearly 4,000 publishers. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

A legfelsőbb bíróság azonban a Google-nak adott igazat, mivel szerintük azzal, hogy a könyváruházban csak egy néhány oldalas ingyenes betekintésre volt lehetőség, nem károsították meg a szerzőket. Sőt, a  bizonytalanoknak nagy segítséget jelenthetett, hogy a megvásárlás előtt belenézhettek az írásba, azaz lehet, hogy még több bevételt hozott egy szerzőnek a Google. A bíróság döntésével igencsak jól járt a Google, hiszen a számukra kedvezőtlen ítélet valószínűleg több milliárd dolláros büntetéssel járt volna.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin