Connect with us

technokrata

A fiatalok rákattantak az iPhone-ra

Dotkom

A fiatalok rákattantak az iPhone-ra

Az Egyesült Államokban elképesztő mértékben piacvezető az Apple készüléke.

Ugyan sehol a világon nem számít olcsónak, az iPhone az árához képest mégis elképesztő részesedést vívott ki magának, az idősek és fiatalok között egyaránt. Most az Egyesült Államokban végeztek egy kutatást, ahol 16,5 éves átlagéletkorú embereket kérdeztek meg. A kifejezetten fiatalokról szóló felmérést a Piper Jaffray végezte, a céljuk pedig az volt, hogy megtudják, mire buknak a mai tinédzserek. Nos, kis túlzással a válasz az, hogy az iPhone-ra, de leginkább mindenre ami Apple.

apple_iphone_6s_1

Az almás készülékek ugyanis minden kategóriában elsöprő előnyben vannak. A válaszadóknak a 69%-a jelölte meg, hogy iPhone-t használ, ami nemcsak önmagában elképesztő, de ha figyelembe vesszük, hogy az igencsak telített piacon az Apple egy év alatt növelni tudta a részesedését (egészen pontosan 1%-kal) akkor megdöbbentő is.

 

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy “különcnek” kell lenni ahhoz, hogy az Egyesült Államokban egy fiatal ne egy iPhone mellett tegye le a voksát. Persze szó sincs arról, hogy mindenki megengedheti magának a 4-5-600 dolláros áron kínált készülékeket. Egyszerűen olyan előfizetési csomagokat kínálnak a szolgáltatók, ahol minimális kezdő összegért, csekély havi részlettel elhozható egy alap iPhone (vagyis jelenleg egy 16 GB-os SE).

iPad-Stack_Jupiter-PRINT

Sőt, az Apple számára további jó hír, hogy a fiatalok 75%-a jelezte, hogy legközelebb is biztosan iPhone-t vásárol majd, míg az Androidot csak 19%-uk jelölte be. Nem áll rosszul a táblagépek között sem a kaliforniai vállalat, igaz ez a kategória egyre kisebb népszerűségnek örvend.

Míg a korábbi mérések során 50%-uk mondta, hogy van egy iPad-je, addig most ez az arány 48%. Igaz, a kutatók valamiért külön vették az iPad mini-t, ezt 13%-uk használ, ami azt jelenti, hogy 61%-os részesedést tudhat magának összesítve az Apple. Ezután jön a Microsoft 19%-kal, míg a Google a dobogó legalsó fokára állhat fel, hiszen az Android 14%-ot gyűjtött össze.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin