Connect with us

technokrata

Ezt a 3D-s nyomtatót te is akarni fogod

Dotkom

Ezt a 3D-s nyomtatót te is akarni fogod

Elképesztően kompakt 3D-s nyomtatót mutatott be az OLO, az érdeklődők megőrülnek érte.

Ugyan a 3D nyomtatás már egyáltalán nem számít különlegességnek, a gépek mérete mégis egy adott helyhez köti az ilyesfajta eszközzel való tárgyak készítését. A Kickstarterre felkerült OLO épp erre a problémára nyújt megoldást, hiszen a kompakt készülékkel elképesztően egyszerűen, út közben is lehetőség van 3D-s nyomtatásra.

cfdb23b29ed7e10c62b3ae175dc2f680_original

 

A teendőnk mindössze annyi, hogy elindítsuk az okostelefonos alkalmazást, rátegyük a nyomtatót a készülékünkre, beletöltsük a szükséges folyadékot és máris indulhat a nyomtatás. Persze azért azt túlzás lenne elvárni, hogy egy asztali készülék szintjét hozza az OLO, de szükség esetén rendkívül jó szolgálatot tehet a 99 dolláros (28 ezer forintos) áron megjelenő készülék.

Jó hír, hogy nem csak egy színben tudunk tárgyakat nyomtatni, a fejlesztők ugyanis 8 különböző színárnyalatú folyadékot adnak majd az OLO-hoz. Talán ennek is köszönhető, hogy a termék rettentően jól nyitott a Kickstarteren, ugyanis a megvalósuláshoz szükséges 80 ezer dollárt messze túlszárnyalva jelenleg közel 1,1 millió dollárnál járnak. Ez az összeg pedig bizonyára tovább nő majd, hiszen a kampány alig egy hete kezdődött és még 24 napon keresztül éles lesz majd. Az OLO első példányait szeptemberben vehetik majd át a vásárlók, a nagy érdeklődés miatt azonban csúszással kell majd számolnia annak, aki nem rendelte elő időben a készüléket.

Kiváncsi vagy, hogy milyen egy 3D-s nyomtató? Olvasd el a Makerbot Replicatorról szóló tesztünket most!Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu