Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb gigaberuházást hoznak hazánkba a németek!

Dotkom

Újabb gigaberuházást hoznak hazánkba a németek!

Magyarországon épül a német thyssenkrupp harmincmilliárdos autóipari beruházása.

A következő években több mint harmincmilliárd forint értékben hajt végre autóipari beruházást Magyarországon a thyssenkrupp német konszern, és ezzel közel félezer munkahelyet teremt majd. A zöldmezős beruházás eredményeképp Jászfényszarun gyárt majd kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket a thyssenkrupp – jelentette be ma a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a beruházó. A német vállalat már 1999 óta folytat K+F tevékenységet Magyarországon. A budapesti Kompetencia Központ elektromechanikus kormányrendszer-fejlesztései révén mára világszerte ismertté vált az autóiparban.

BU_Auto_Lenksystem_BGblau_v02-1

 

2017-ben már állni fognak a beruházás során megépülő üzemcsarnokok és a termelés is megkezdődik. A beruházás mintegy 100 millió euróból valósul meg, 500 munkahelyet teremt és a kész termékeket a világ legjelentősebb autógyártóinak szállítják.

A német thyssenkrupp a nemzetközi autóipar egyik kiemelkedő résztvevője, jelenleg a világ vezető kormányoszlop-gyártója.

Szijjarto Peter_8552-1

„A német gazdaság meghatározó Magyarország gazdasági teljesítményét illetően, a thyssenkrupp pedig a német ipar egyik legjelentősebb vállalata. Ez a csúcstechnológiai beruházás is jól mutatja, hogy helyes döntés volt a külpolitikára nem célként, hanem a célokhoz vezető eszközként tekinteni, amelynek eredményeként sohasem látott mértékben nőtt az export és a külkereskedelmi többlet. Köszönjük a thyssenkruppnak és a magyar munkatársaknak, hogy ez a beruházás Magyarországra érkezhetett.” – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Már 2020-at követően is vannak megrendeléseink, és a növekedési terveink megvalósítása jó lehetőségeket biztosít Magyarország számára. A földrajzilag központi fekvés, a jó infrastruktúra és a kiválóan képzett munkaerő jelentik az alapot magyarországi tevékenységünk kibővítéséhez.” – fogalmazott dr. Karsten Kroos, a thyssenkrupp Components Technology üzleti területének vezérigazgatója.

 

A thyssenkrupp az elmúlt időszakban jelentős megrendeléseket kapott a világ vezető autógyártóitól elektromechanikus kormányrendszerek szállítására. E termékek fejlesztésében eddig is kiemelkedő szerepet játszott Magyarország.

Marc de Bastos Eckstein_thyssenkrupp_8389

„Meggyőződésem, hogy ez a beruházás nem csupán a thyssenkrupp konszern, hanem egész Magyarország számára jelentős lépés. Budapesti K+F Kompetencia Központunk és a győri gyárunk mellett most egy újabb olyan létesítménnyel bővülünk, amelyben világviszonylatban is kiemelkedő minőségű, versenyképes tevékenység folyik majd.” – hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp budapesti Kompetencia Központjának igazgatója.

A thyssenkrupp 1999-től kezdődően Magyarországon építette fel az elektromos kormányrendszerek fejlesztésével foglalkozó elektronikai és szoftverfejlesztési kompetencia központját. A magasan képzett magyar mérnökök olyan elektromos kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromotoros rásegítést alkalmaznak. Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár fél literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként, másrészt olyan biztonsági és kényelmi funkciók elérését teszi lehetővé, mint az oldalszél-kompenzáció vagy a parkolási asszisztens, ráadásul megbízhatóbb is a hagyományos szervóknál.

low_torque_image_w997_h749

A magyarországi Kompetencia Központ egyik kiemelkedő sikere a BMW X3-as elektromos szervokormány-rendszerének sorozatgyártásba kerülése volt 2010-ben, ma már pedig több mint egymillió autó fut világszerte a különböző autóipari összeszerelő üzemeknek itt fejlesztett technológiával. A kreatív magyar mérnökcsapatot a szakmájában a világ egyik legjobbjaként tartják számon, akik jelenleg is olyan jövőbemutató fejlesztésekkel foglalkoznak, mint például az önvezető autók rendszerei.

Ezen kívül a thyssenkrupp 2013-ban nyitotta meg győri gyáregységét, ahol az Audi számára gyártanak első és hátsó futóműveket.

A thyssenkrupp hosszú távú befektetési stratégiájában fontos partnereként számít Magyarországra, ezért a konszern további beruházásokat is lehetségesnek tart hazánkban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés