Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple kontra FBI botrány: Bill Gates is megszólalt

Dotkom

Apple kontra FBI botrány: Bill Gates is megszólalt

Meglepő, hogy melyik oldalra állt az amerikai üzletember.

Még alig kezdődött el az Apple kontra FBI botrány, máris rengeteg fél megszólalt az ügyben. Eddig leginkább az volt a megszokott, hogy a vállalatok képviselői (így például a Google és a Facebook vezetői is) Tim Cookot és az Apple-t támogatják, míg a politikusok egyértelműen az FBI oldalára állnak. Igaz ugyan, hogy például a vírusírtójával ismerté vált John McAfee maga ajánlotta fel a segítségét az egyik, a San Bernardino-i lövöldözésben részt vevő terrorista iPhone-jának feltörésére, ám ez az eset messze elütött a többi vállalat hozzáállásától.

billgates

Épp ezért az ember azt gondolná, hogy Bill Gates, a Microsoft alapítója is Tim Cookot támogatja majd, ám Gates mostani megszólalása alapján távolról sem erről van szó. Szerinte ugyanis a kaliforniai gyártónak igenis fel kellene oldalni a biztonsági védelmet a telefonon, hiszen egyáltalán nem arról van szó, hogy az FBI minden mobilba egy kiskaput akar, hanem nekik a konkrét telefonon tárolt adatokra van szükségük.

Gates szerint ugyanis ez az eset hasonlít arra, mint amikor egy bűnöző bankkártya adatait ellenőrzik, hiszen olyankor sem arról van szó, hogy mindenki más dolgához is hozzá akarnak férni. Persze aligha valószínű, hogy ez bármit is változtat majd az Apple álláspontján, így szinte biztos, hogy csak valamilyen, hatósági szakció okán nyitják majd ki a telefont.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés