Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokat lájkolsz Facebookon? Ezt az újítást imádni fogod!

Dotkom

Sokat lájkolsz Facebookon? Ezt az újítást imádni fogod!

Globálisan is elérhetőek lesznek a Facebookon az új like gombok. A tetszik mellé hat új gomb érkezik.

A Bloomberg gazdasági lapnak adott interjúban jelentette be a Facebook, hogy „heteken belül” globálisan, így Magyarországon is elérhetővé válnak az új lájk gombok – írja az ite.hu.

A Facebook az elmúlt hónapokban több országban is tesztelte az új tetszik gombokat, amelyek a Facebook Reakciók elnevezést kapta. A love, a haha, a yay, a wow, a sad és az angry, amiket magyarra a szeretem, a vicces, a szuper, a hűha, a szomorú és a mérges nevekre lehetne fordítani, ugyanakkor nem voltak globálisan sikeresek.

A szupert nem értik mindenhol

Chris Cox szóvivő elmondása szerint a yay, azaz szuper gomb, nem volt globálisan érthető, azaz egyes kultúrákban nem volt teljesen egyértelmű a jelentése, így ez a tesztelés során elbukott. Ez tehát nem lesz része a Facebook új gombjainak.

A kísérlet során a Facebook szociologusok bevonásával finomította az új gombokat és azok megjelenését a végső változat kiválasztásához.

facebook like

A párizsi merénylet mérföldkő volt

Cox szerint a tesztelés során a Párizs merényletek komoly mérföldkövet jelentettek. A tesztelő országokban a felhasználók tömegesen használták az új gombokat, ami mutatja ezek sikerét.

„Szerethetsz valamit, vagy szomorú lehetsz valami miatt, esetleg mérges. Az emberek az okostelefonokon nem szeretnek gépelni, és a tetszik gomb nem mindig fejezte ki azt, amit éreztek” – nyilatkozta a szóvivő a Bloombernek.

Az új gombok nem lesznek azonnal láthatóak a Facebookon, hanem az egeret a Tetszik gomb fölé navigálva válnak majd elérhetővé.

Bár pontos dátumot a szóvivő nem mondott, azt nyilatkozta heteken belül mindenhol elérhetőek lesznek az új gombok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés