Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen fejlett okoslámpát még sohasem láttunk

Dotkom

Ilyen fejlett okoslámpát még sohasem láttunk

Még azt is tudja, hogy mikor vagyunk a lakásban.

Most, hogy már túlvagyunk a CES-en, így egyáltalán nem meglepetés, hogy olyan kategóriákban is találunk okoseszközöket, ahol eddig aligha találkozhattunk ilyesmivel. A Fluxo névre keresztelt készülék ugyanis nem más, mint egy okoslámpa, amely intelligensen képes felügyelni a szobánkat. Bár okoségőkkel tucatszám találkozhatunk a piacon, a Fluxo ezeknél többet ígér.

fluxo

Alkotói szerint a készülék képes érzékelni, hogy épp a szobában tartozókodunk-e és ennek megfelelően ki-, illetve bekapcsol, illetve azt is figyeli, hogy épp milyen napszak van és úgy állítja a fényerőt. Apropó fényerő, a fejlesztők 300 darab színes és fehér LED izzót szereltek be (amik 200 W-os fényerővel rendelkeznek), így szinte bárhogyan világíthat. Az iOS-ről és Androidról is vezérelhető lámpa applikációjában egyedileg konfigurálható, hogy a szoba mely részére helyezik majd be a készüléket, illetve az adott fény merre fókuszáljon.

Az egyelőre kickstarteres projektként létező Fluxo igen jó úton halad a megvalósulás felé, hiszen az alkotók az eredetileg kitűzött, 50 ezer eurós (15,8 millió forint) célhoz képest már 392 ezer eurónál (123,9 millió forint) járnak. Hiába azonban a sok bevétel, a lámpa nem lesz olcsó, egyetlen példányát 369 euróért (113 ezer forint) lehet majd megvásárolni. De legalább nem kell aggódni amiatt, hogy bármi probléma is lesz vele, hiszen a fejlesztők szerint 60 ezer órán át bírja majd az új okoslámpa.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés