Connect with us

technokrata

Így töltsd fel a telefonod áram nélkül!

Kütyük

Így töltsd fel a telefonod áram nélkül!

Elég forgatni a készüléket, hogy a telefon feltöltődjön.

Olyan készüléket talált fel, illetve fejlesztett ki egy 19 éves fiatal, amely a test által generált energiát használja a telefon töltéséhez – írja a Telegraph. A HandEnergy képes arra, hogy feltöltse a mobiltelefont egyszerűen annak segítségével, hogy forgatja az ember a kezét, amely aktiválja az eszközben található giroszkópot, s ezzel energiát termel, amely eltárolható vagy akár a telefon azonnali töltésére is felhasználható.

A kickstarter-en indult gyűjtés során a srác már 71.333 eurót gyűjtöttek a felhasználók, akik szeretnének majd egyet a kezükben tartani.

A találmányt több mint egy évbe került kifejleszteni, és a feltalálója szerint ideális azok számára, akik sok időt kell eltöltsenek energiaforrás nélkül. Nagyjából 40 perc és 1 óra között tölthetjük fel a HandEnergy akkumlátorát, ez a művelet kb 30%-kal lassabb, ha a telefonunkat is töltjük közben. A fejlesztője szerint a töltője ugyan főleg vészhelyzetben lehet nagy segítség az emberek számára, ugyanakkor jó példa a tiszta energiára is.

A HandEnergy 2017 márciusától lesz elérhető várhatóan 99 eurós áron.

37b77bc056971ba6167910f2d948d02b_original

 

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin