Connect with us

technokrata

Erre igazán büszke lehet a Canon

Dotkom

Erre igazán büszke lehet a Canon

A Canon 12. éve folyamatosan piacvezető a cserélhető objektíves digitális kamerák piacán.

A Canon immár 12 éve világelső a cserélhető objektíves digitális kamerák piacán. A vállalat először 2003-ban tört az élre, amikor a digitális tükörreflexes gépek még igen újnak számítottak. Ugyanebben az évben jelent meg a cég úttörő jelentőségű EOS 300D modellje. Az EOS 300D – amely versenyképes áron kínált a vásárlóknak kompakt és könnyű gépet – a maga nemében igazi újdonság volt, és megalapozta a Canon számára a növekedést a digitális SLR-kamerák piacán. A vállalat azóta is folyamatosan újít és keresi az újabb kihívásokat. Az elmúlt időben számos olyan meghatározó termékkel jelentkezett, mint például a profi felhasználóknak szánt EOS-1D termékcsalád, vagy az EOS 5D modellek, amelyek a digitális tükörreflexes gépekkel készült videofelvételek előtt nyitották meg a kaput a videorögzítési funkcióval ellátott full frame szenzornak köszönhetően.

eos

A közelmúlt termékei közé tartozik az EOS 7D Mark II 2014. szeptemberi megjelenése. Ez a képzett, ugyanakkor amatőr felhasználókat megcélzó modell nagy sikert aratott 10 kép/másodperces folyamatos gyors expozíciós sebességével, illetve kiemelkedő autofókusz-teljesítményével. A termékcsalád idén februárban öt új modell bevezetésével bővült. Az új termékek között van az EOS 5DS és 5DS R, amelyek a világ legnagyobb pixelszámú 35 mm-es full frame szenzorú digitális tükörreflexes fényképezőgépei; illetve az EOS 760D és EOS 750D – két belépő szintű digitális SLR-gép; valamint az EOS M3 – amely egy digitális kompakt kamera, elsősorban a lelkes hobbifotósok számára.

A Canon emellett alig egy évvel ezelőtt ünnepelte az EOS kamerákhoz elkészült 100 milliomodik EF-objektívet. A vállalat EF-objektívjeinek széles (jelenleg 97 modellt számláló) választéka[4] különösen erősnek számít a piacon, amely a képkészítési lehetőségek széles tárházát nyitja meg az EOS-vásárlók előtt.

A korai EOS 300D, a legújabb EOS 7D Mark II, de a 2015-ös év még be nem mutatott újdonságok létrejöttét is két dolog vezérli: a Canon folyamatos tökéletesítési szándéka és a lehető legszélesebb kameraválaszték biztosítása. Ez a két tényező, ami miatt a vállalat a legutóbbi 12 évben folyamatosan versenytársai előtt tudott járni, és ami miatt a Canon az ágazat mai napig meghatározó vállalata.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin