Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztő: Mindent rögzít a Nokia!

Dotkom

Elképesztő: Mindent rögzít a Nokia!

Nem mindennapi részletességű fotókat készít a finn gyártó a térképszolgáltatásához.

Óriási sikernek örvend a Google Street View, nem véletlen, hogy egyre több vállalat próbálja meg a saját íze szerint elkészíteni a megoldást. Köztük van a Nokia is, a finn vállalat a Here Maps szolgáltatását bővítené. Ennek érdekében 600 autójuk járja majd a világ nagyvárosait, a járművek célja pedig, hogy minden eddiginél több és részletesebb fotót készítsenek utuk során.

herecar1

A járművek tetején négy, 360 fokos panorámakép készítésére képes kamera foglal helyet, ezek 6 méterenként készítenek egy-egy fotót. Emellett még LIDAR lézerszkenner is a repertoár része, ez másodpercenként 700 ezer pontot tapogat le. Ennek hatására a rendszer pontosan tudja, hogy az autó hol tartózkodik épp, azaz sok új információ is felkerülhet a térképekre, az átlagos kanyarsebességtől kezdve egészen  legfontosabb táblákig.

Természetesen ez nemcsak az átlagos nézelődőnek nyújt segítséget, a Nokia egyértelmű célja, hogy ott legyen a jövő önvezető autóit irányító rendszerek piacán, márpedig egy ilyen, elképesztően részletes adatbázis bizonyára sok autógyártó figyelmét keltheti fel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés