Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hétfőig jelölhetünk innovátorokat a „New Europe 100” listára

Dotkom

Hétfőig jelölhetünk innovátorokat a „New Europe 100” listára

A Res Publica, a Google, és a Visegrádi Alap, együttműködésben a Financial Times-szal, és több tucat kelet-közép-európai intézménnyel – Magyarországról a Bridge Budapesttel – várja a jelöléseket a New Europe 100-as listára: olyan különleges személyeket keresnek, akik a kelet-közép-európai régió világszínvonalú innovátorai. Bárki leadhatja jelöltjének nevét a www.ne100.org oldalon, vagy Twitteren a #NE100 hashtaggel. A nyilvános jelölés augusztus 25-én zárul

A New Europe 100 nevű új kezdeményezéssel a valamilyen területen jelentős pozitív hatást kifejtő egyéneket vagy csoportokat ismerik el. Legyen szó egy új találmányról, a technológia innovatív használatáról, a társadalom javára fordított szakértelemről, a New Europe 100 ez egyes embereket és az ő nagy ötleteiket is elismeri. Az összeállt százas listát október elején az Economic Forum for New Ideas nevű rendezvényen a lengyelországi Sopot városában fogják bemutatni.

Még néhány napig bárki jelölhet embereket a New Europe 100 (#NE100) listára a kelet-közép-európai régióban, így Magyarországon is. Ezek a jelölések is segíteni fognak meghozni a döntést a százas listán végül helyezést elérő innovátorokról.

Az #NE100 -ra jelölt embereknek az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük, függetlenül attól, hogy vállalkozók, a média, a kultúra, a tudomány, a társadalom vagy a politika területéről érkeznek:

– Legyen bátorsága újítani: munkája során már szembeszegült a területén fennálló status quo-val, és / vagy ambíciói alapján nagy változásokat jó eséllyel elérő embernek, “game changer”-nek tartják.

– Legyenek nagy ötletei: úttörő ötletei vannak, melyekkel a társadalom komoly problémáira talál megoldást, üzleti tevékenységével pozitív változást idéz elő, és a közösség javát szolgálja.

– Váltson ki jelentős hatást: tetteivel már eddigi is elért – vagy nagy esély van rá, hogy elér – világszintű eredményt, vagy helyben változtatja meg jelentősen a körülményeket.

“Kelet-Közép-Európa átalakulását az elmúlt negyed században azok a különleges emberek mozdították előre, akik a politikai és gazdasági szempontból figyelmen kívül hagyott létből a demokrácia és a jólét útjára állítottak minket” – mondtaWojciech Przybylski a Res Publica Nowa főszerkesztője, és a New Europe 100 egyik szervezője. “Most olyan jelölteket keresünk, akik a régió motorjai lesznek az elkövetkező 25 évben.”

A nyilvános jelölés 2014. augusztus 25-én zárul.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés