Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatékonyabb nyomtatást kínál a PRINTOLOGIC nyomtatásvezérlő

Dotkom

Hatékonyabb nyomtatást kínál a PRINTOLOGIC nyomtatásvezérlő

Egy átlagos vállalat sokféle típusú, méretű és funkciójú nyomtatójának az üzemeltetése jelentős informatikai kihívás. A PRINTOLOGIC komplex megoldása bármely nyomtató rendszerrel képes együttműködni, hatékonyabbá – ezzel takarékosabbá – téve az irodai printerek működtetését.

A PRINTOLOGIC rendszer fejlesztés célja, hogy olyan megoldást kínáljon elsősorban nagyvállalatok, illetve jellemzően nagy mennyiségű nyomtatással járó tevékenységet folytató szervezetek számára, amely alkalmas a nyomtatással járó költségek számottevő csökkentésére.

A költségek csökkentését leginkább a csökkentett papír- és nyomtatófesték-fogyasztás, valamint a munkaidő-megtakarítás területén lehet elérni. Az első két megtakarítás révén a közvetlen költségek megtakarításán felül a technológia jelentősen csökkenti a nyomtatás járulékos környezetterhelését is, ezáltal kifejlesztett szoftver használatához közösségi érdek is fűződik. A PRINTOLOGIC egységesíti a nyomtatóvezérlést, lehetőséget kínál a tipizált feladatok egységesítésére, illetve a felhasználók nyomtatási jogosultságait egyetlen megoldásba szervezi.

Míg egy egyszerűbb, otthoni vagy kisirodai (SOHO) nyomtatónál és környezetnél csak kevés (5-10) paramétert kell beállítani, egy nagyirodai nyomtató esetében a beállítások száma meghaladja az 50-et (kétoldalas, színes nyomtatás, papírtálca, papírméret, tűzés, lyukasztás, szortírozás stb.) Ehhez társulnak az irodai programcsomagok (pl. MS Office) saját nyomtatási beállításai (margó, fejléc stb.), valamint az, hogy több nyomtató esetében a beállítások többszöröződnek. Ha a felhasználók többféle beállítással szoktak nyomtatni, akkor a nyomtatási beállítások átállítása egy-egy alkalommal akár néhány percet is igénybe vehet.

A fenti célok elérése érdekében a projekt keretében egy olyan nyomtatásvezérlő eszköz kifejlesztése történt, amely lehetővé teszi, hogy a nyomtatást végző felhasználók ezen a rendszeren keresztül nyomtatva, a különböző nyomtatási beállításokat egyetlen kattintással, előre beállított nyomtatási profilok közül választva adhassák meg.

Ehhez egy olyan technológia kerül kifejlesztésre, amely alkalmazásával a különböző desktop operációs rendszerekben elérhető nyomtatási képességek és beállítások, a nyomtatást kezdeményező alkalmazások számára egyetlen egységes nyomtatásvezérlő felületen keresztül jelennek meg, függetlenül a konkrét nyomtató hardvertől, alapvetően átalakítva és kibővítve a nyomtatással kapcsolatos felhasználói és adminisztrációs lehetőségeket.

A PRINTOLOGIC technológia újszerűsége, hogy egy célhardveren keresztül, gyakorlatilag telepítés nélkül is működik, így a célhardver egy virtuális nyomtatóként fog funkcionálni, helyettesítve a bonyolult szoftver-architektúrákat. Ez a hardver egy nyomtatószerver módján fog működni, tehát a nyomtatási feladatok hálózati protokollokon jutnak el hozzá, ezt a PRINTOLOGIC-kiszolgáló alakítja át és juttatja el a nyomtatókra.

A projekt megvalósításának eredményeképpen egy olyan univerzálisan alkalmazható, célhardveren futó nyomtatásvezérlő technológia született, amely a nagyvállalatok számára nem csak hatékonyabb, de környezettudatosabb működést is lehetővé tesz.

Az a megtakarítható élőmunka-mennyiség éves szinten több hónapot is kitehet. A megtakarított idő, valamint a hagyományos eszközökkel végezett nyomtatási feladatok során gyakran jelentkező bosszantó hibaesemények elkerülése folytán, a PRINTOLOGIC összességében nyugodtabb, ezáltal produktívabb munkakörnyezetet eredményez. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretein belül valósult meg KMR_12-1-2012-0067 pályázati számon. A szolgáltatást a printologic.hu oldalon lehet elérni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés