Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első ívelt, UltraWide monitorával készül az LG az IFA-ra

Dotkom

A világ első ívelt, UltraWide monitorával készül az LG az IFA-ra

Az LG Electronics (LG) a berlini IFA 2014 kiállításon mutatja be legújabb monitor termékcsaládját, köztük a világ első 21:9-es képarányú 34 hüvelykes ívelt UltraWide monitorát (34UC97), amely az egyedi képminőség mellett számos csatlakoztatási lehetőséget kínál. Az IFA 2014 kiállításon mutatkozik be továbbá a lenyűgöző Digital Cinema 4K monitor (31MU97) és a funkcióban gazdag Gaming Monitor (24GM77) is, amelyek a kiváló minőséget sokoldalú funkcionalitással ötvözik.

Az LG IPS 21:9-es ívelt UltraWide csúcsmodellje olyan átfogó megoldást biztosít, amely extra képernyőméretével a professzionális felhasználók és a szórakoztatóelektronika szerelmeseinek igényeit egyaránt kielégíti, és elősegíti a gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést. Az LG az enyhén ívelt 21:9-es képarányú monitor képében egyedülálló terméket alkotott, amely még elragadóbb élményt nyújt. A Quad HD (3440 × 1400 képpont) felbontású kijelző biztosítja a digitális fényképészek és filmkészítők számára a munkájukhoz szükséges részletességet és pontosságot. A PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilis LG 34UC37 monitor bármelyik rendszer esetén könnyedén megbirkózik az intenzív grafikai megjelenítést igénylő feladatokkal és videókkal, továbbá támogatja az USB 3.0-nál négyszer gyorsabb Thunderbolt™ 2  adatátviteli szabványt, amely több eszköz „láncba fűzését” is lehetővé teszi. Emellett a monitor MAXX AUDIO® technológiájával és 7 W-os sztereó hangrendszerével garantáltan kiváló audioteljesítményt biztosít minden hangtartományban.

A világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide monitora mellett az LG az idei IFA kiállításon rántja le a leplet Digital Cinema 4K monitoráról is. Az LG Digital Cinema 4K monitor megfelel a Digital Cinema Initiatives szervezet 4K felbontású kijelzőkre vonatkozó szabványának, 31”-es képernyőjén pedig 4096 × 2160 képpontot tömörít, amely négy Full HD monitor felbontásának felel meg. A 31MU97-es modellel a professzionális felhasználók, például a filmszerkesztők a 4K felbontású tartalmat az eredeti felbontásban tekinthetik meg. A Digital Cinema 4K monitor LG-gyártmányú IPS-kijelzője rendkívül éles képet biztosít, széles betekintési szöggel. Az Adobe RGB színtér 99 százalékának visszaadására képes monitor ideális választás filmes szakembereknek, illetve a design és a fényképészet területén dolgozóknak. A Digital Cinema 4K monitor hardveres kalibrálásra készen, Dual Color Space technológiával és az LG exkluzív True Color Pro kalibrációs szoftverével érkezik.

Az LG új, játékokhoz szánt 24GM77-es Gaming Monitor modellje kimondottan a legújabb FPS-játékok pörgős akciójeleneteinek megjelenítésére készült. A 144 Hz-es képfrissítési arány biztosítja, hogy még a legintenzívebb akció is gördülékeny és vibrálásmentes látványt nyújtson, az LG Dynamic Action Sync (DAS) üzemmódja pedig jelentősen csökkenti a bemeneti késleltetést, így a játékos gyorsabban reagálhat a képernyőn zajló eseményekre. Érdemes még megemlíteni a Black Stabilizer technológiát, amely gondoskodik a fekete szín egységes megjelenítéséről a különböző jelenetekben, valamint a Game Mode üzemmódot, amely három optimalizált, testre szabható, a monitoron egy gombnyomással elérhető beállítást kínál. Emellett a kifejezetten a Gaming Monitorhoz kifejlesztett Motion 240 technológia rendkívül gyors, 1 ms alatti válaszidővel segít a hirtelen mozdulatokból eredő elmosódás („motion blur”) minimalizálásában.

„Sokan nem a tévé, hanem a számítógép-monitor előtt töltenek több időt, ennek ellenére az iparág legnagyobb monitorgyártói nem mutatnak olyan ütemű innovációt, mint a TV-gyártók — mondta Hyoung-sei Park, az LG Electronics Home Entertainment Company informatikai üzletágának vezetője. — Az LG-nél a kijelzőtechnológiák innovációja nem korlátozódik kizárólag a piacvezető TV-készülékekre, hanem aktívan megjelenik fejlett PC-monitorainkban is. Ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy az IFA-n bemutathatjuk a világ első 21:9-es ívelt IPS-képernyővel szerelt UltraWide monitorát, amely 178 fokos betekintési szöget és elragadó vizuális élményt kínál.” Az IFA 2014 kiállítás látogatói a Messe Berlin 11.2-es termében találkozhatnak az LG fejlett újgenerációs számítógép-monitoraival.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés