Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Ericsson ötödször is Emmy-díjas lett

Dotkom

Az Ericsson ötödször is Emmy-díjas lett

Az Ericsson bejelentette, „Technológia és műszaki teljesítményért” járó Emmy-díjban részesül azért a munkáért, amelyet a JPEG2000 technológia együttműködési képességének fejlesztéséért végzett. Ez az Ericsson ötödik Emmy-díja, amelyet hivatalosan 2015. január 8-án vehet majd át a Las Vegasban megrendezett CES szórakoztató elektronikai show keretében.

Az Ericsson kitartóan munkálkodik azért, hogy az iparág támogassa a nyílt szabványokat, ezzel elősegítve a különböző szállítói technológiák hatékonyabb egységesítését. Ennek jól látható lenyomata a JPEG2000 együttműködési képességének támogatása terén végzett munkája. Az Ericsson más szállítókkal szorosan együttműködve határozta meg a JPEG2000 együttműködési képességének paramétereit és a szükséges módszereket a különböző tulajdonosú megoldásokat tartalmazó video-ökoszisztémákból adódó problémák áthidalására. Az Ericsson számos tesztelésen is részt vett, ahol berendezése teljes körű együttműködési képességről tett tanúbizonyságot.

Per Borgklint, az Ericsson vezető alelnöke és a támogatási megoldások üzleti egységének vezetője kijelentette: „Rendkívül örülünk, hogy elnyertük ötödik Emmy-díjunkat. Ez a díj annak elismerése, mennyire elkötelezett az Ericsson az egész iparágat felölelő szabványosítás fejlesztése és a szállítói együttműködési képesség javítása iránt. A JPEG2000 együttműködési képessége fejlesztésének a fogyasztók számára is érzékelhető haszna az, hogy a tartalomtulajdonosok, műsorszórók és televízió-szolgáltatók
IP-videoszolgáltatásaik révén is gazdagabb és széleskörűbb televíziós élményt nyújthatnak.”

A JPEG2000 egy tömörítési szabvány, amelyet szélessávú alkalmazásoknál használnak olyan helyszíneken, ahol rendelkezésre állnak nagykapacitású hálózatok. A technológia lehetővé teszi rendkívül jó képminőségű tartalom szállítását élő eseményeknél (
pl. sportesemények), ezzel költséghatékony módszert biztosítva a nagy sebességű tartalomátvitelre IP-hálózaton keresztül. Habár a JPEG2000 tömörítést már csaknem tíz éve használják, az együttműködési képességgel kapcsolatos problémák akadályozták a megoldás hatékony alkalmazását. Ezért az együttműködési képesség fejlesztése érdekében végzett munka a Videoszolgáltatások Fóruma (Video Services Forum, VSF) által kiadott technikai ajánlást követően, 2013 áprilisában kezdődött hivatalos teszteléssel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés