Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bajban van a Sony

Dotkom

Bajban van a Sony

Nehéz időszakon van túl a japán vállalat, ám még nincs minden veszve.

Továbbra sem tudott kimászni a gödörből a Sony. A japán vállalat közzétette a 2013-as üzleti évre vonatkozó jelentését (mely március 31-én ért véget), az adatokból pedig továbbra sem sok jó szűrődik ki. Az elmúlt időszakban 1,25 milliárd dolláros nettó veszteség mellett 257 millió dolláros üzleti eredményt ért el. Az értékesítés forgalma pedig 75,4 milliárd dollár volt.

A gyengélkedés oka elsősorban az erősödő jen, hiszen a japán vállalat több területen is növelni tudta a befolyását. Az előző évhez képest ugyanis 14,3%-kal nőttek az eladások, mely leginkább az egyre népszerűbb Xperia modelleknek és persze a Playstation 4-nek köszönhető. Nem meglepő tehát, hogy a mobil divízió 29,6%-kal több bevételt ért el az előző évhez képest, míg a játék üzletág 38,5%-kal  múlta felül a 2012-es adatokat.

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

A Sony szerint a mobil üzletág önmagában már profitot termelt, ám a már értékesített Vaio részleg miatt még negatív a mérleg. A digitális kamerák tartották a szintet, hiszen 2%-os visszaesést tapasztalhatott a Sony ezen a területen, a televíziós részleg viszont rendesen lekörözte az előző évet, hála a “nagyértékű” sikermodelleknek.

Elmondható, hogy a veszteség elsősorban a szerkezeti átszervezések miatt lett ekkora, a Sony korábbi előrejelzéseiben még 295 millió dolláros nettó profitot várt. Az biztos, hogy az átszervezések közel sem értek még véget, május 22-én ugyanis egy újabb hosszú távú terv készül a Kazuo Hirai a japán vállalat feje. Bár még semmit nem tudunk erről a tervről, Hirai az elmúlt időszakban sikerre vitte a One Sony programot, így valószínű, hogy ennek a folytatásáról hull majd le a lepel.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés