Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritizálta az amerikai kormányzat működését a Facebook alapítója

Dotkom

Kritizálta az amerikai kormányzat működését a Facebook alapítója

Zuckerberg szerint a kormányzat működését átláthatóbbá kéne tenni.

Keményen kritizálta az amerikai kormányzat működését blog bejegyzésében Mark Zuckerberg. A Facebook alapítója mélységes csalódását fejezte ki a kormányzatuk működésével szemben, állítása szerint a fejlesztők nem úgy készítik a közösségi szolgáltatást, hogy a kormányzat elől kell védekezni, számukra eddig csak a bűnözők jelentették az ellenséget.

zuckerberg-2064737405

Zuckerberg bejegyzésében többször is utalt rá, hogy szerinte a kormányzat alaposan “elszúrta” a felügyeleti tevékenységét és egy minden eddiginél átláthatóbb szervezet kiépítésére sarkallt. Állítása szerint beszélt Barack Obamával, az Egyesült Államok elnökével az üggyel kapcsolatban ám nem jutottak megállapodásra. Zuckerberg szerint  még hosszú időre lesz szükség, mire egy komoly, átható reform rendet tesz a kormányzat működésében.

A Facebook alapítójának elkeseredését minden bizonnyal a legutóbbi NSA botrány okozhatta, ekkor ugyanis kiderült, hogy a hivatal a közösségi oldalnak álcázta magát, majd így több mint 100 ezer számítógépet fertőzött meg. Ez pedig igen kínos a Facebook számára, hiszen a biztonsági kockázat miatt elbizonytalaníthatja a felhasználókat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés