Connect with us

Hirdetés

technokrata

85 millió objektívnél jár a Nikon

Dotkom

85 millió objektívnél jár a Nikon

A cserélhető objektíves fényképezőgépekhez készülő NIKKOR objektívek gyártási darabszáma elérte a 85 milliót.

A Nikon mai bejelentése szerint 2014 januárjának elején elkészült a cserélhető objektíves Nikon fényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektívek 85 milliomodik példánya.

Az akkor még Nippon Kogakku K.K. néven működő Nikon 1959-ben mutatta be a Nikon F fényképezőgépet, és vele együtt az első, Nikon tükörreflexes fényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektíveket, köztük a NIKKOR-S Auto 5cm f/2 objektívet. A NIKKOR hagyomány az első objektív elkészítése óta, sok-sok éve töretlenül folytatódik. A Nikon emellett tovább bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépekhez készülő, cserélhető objektívjeinek választékát is, amelyek közül az első darabok 2011 októberében jelentek meg. Az eddig legyártott objektívek száma így meghaladja a 85 milliót.

A Nikon folyamatosan bővíti a NIKKOR objektívek családját, amelyben megtalálhatók az évek során kifejlesztett, haladó optikai technológiák.

2013 augusztusában a Nikon bemutatta az AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR objektívet. Ez a nagy teljesítményű, kb. 7,8x normál zoom objektív a látószögek széles tartományát fedi le, és a Nikon DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel kompatibilis.

nikkor1

2013 októberében a Nikon az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektívvel bővítette a kínálatát. Ez a nagy sebességű, Nikon FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel kompatibilis objektív ebben a termékcsaládban a kreativitás új távlatait nyitotta meg. Az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G megjelenésétől kezdve rendkívül népszerű, ugyanis még maximális rekesznyílás esetén is torzítás és színeltérés nélkül képes minimálisra csökkenteni a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogást a teljes képterületen.

A Nikon 2013 szeptemberében a Nikon 1 AW1 cserélhető objektíves, kompakt digitális fényképezőgép mellett bemutatta a világ első vízálló és strapabíró 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 objektívjét (a Nikon 1 AW1 vízálló zoom objektíves szett részeként), valamint az 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 objektívet is. Az aktuális 1 NIKKOR termékcsalád tizenegy objektívből áll, és a Nikon folyamatosan dolgozik a termékcsalád bővítésén, gazdagításán.

2013 szeptemberében a Nikon a gyártási folyamat részévé tette a cég által kifejlesztett OPTIA („Optical Performance and Total Image Analyzer”, azaz „az optikai teljesítmény és a teljes kép elemzése”) nevű –a cserélhető fényképezőgép-objektívek minden lehetséges eltérését mérni képes – új mérőrendszert, valamint egy külön erre a célra szolgáló képszimulátort is. Az OPTIA és a speciális képszimulátor alkalmazásával a gyártás során nemcsak jobban szabályozható a felbontás, hanem minimalizálhatók az egyes példányok közötti eltérések is; a NIKKOR objektíveknek ez a kedvező tulajdonsága mindig is fontos szempont volt a vásárlók körében.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés