Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forrester: a SAS vezető szállító a vállalati BI platformok területén

Dotkom

Forrester: a SAS vezető szállító a vállalati BI platformok területén

A SAS többek között „kiváló” analitikai képességeivel érdemelte ki a független piackutató cég elismerését.

A Forrester nemrégiben megjelent 2013. negyedik negyedévi beszámolójában 1 a vállalati üzleti intelligencia (BI) platformok piacát vizsgálta, és a terület vezető szállítói közé sorolta a SAS-t. A független piackutató cég elemzése szerint „a SAS ügyfelei főként a vállalat megoldásainak adatintegrációs és információszolgáltató képességeiről, gazdag analitikai funkcionalitásáról és technikai architektúrájáról, valamint a SAS vállalati és termékvíziójáról nyilatkoztak elismerően”.

A Forrester összesen 11 szállítót vizsgált jelentésében, és a SAS üzleti intelligencia kínálatából a SAS Visual Analytics, a SAS Enterprise BI Serverés a SAS Office Analytics eszközöket értékelte. „A SAS nem csak analitikai megoldásokat nyújt – vállalati szintű üzleti intelligencia platformot is kínál. Bár a vállalat évekig a prediktív és fejlett analitikai eszközök egyik vezető szállítójaként volt ismert, elismerésre méltó BI platformmal is rendelkezik.” – mutat rá a Boris Evelson elemző által jegyzett beszámoló.

 SAS logo uj

A piackutató cég 72 kritérium szerint vizsgálta a szállítókat, és ezeket a szempontokat az aktuális kínálat, a stratégia és a piaci jelenlétátfogó kategóriákba sorolta. Az aktuális kínálatot a funkciók és képességek alapján értékelte a Forrester, valamint a szállítók termékbemutatóját, és az ügyfelek bevonásával készített felmérést is figyelembe vette. A stratégia kapcsán azt elemezte a piackutató cég, hogy az egyes szállítók milyen elképzelésekkel rendelkeznek a jövőbeli ügyféligények kielégítésére vonatkozóan, de a vállalatok árazási és licenc-stratégiája, valamint a stratégia pénzügyi megalapozottsága is szerepet játszott az értékelésben. A piaci jelenlétet a szállítók horizontális és vertikális iparági alkalmazásai, a jelentősebb földrajzi régiókban dolgozó munkavállalók száma, a pénzügyi teljesítmény és az ügyfélkör méretének együttes figyelembevételével határozta meg a Forrester.

„Ügyfeleink rendkívüli megtérülésre számíthatnak olyan innovációknak köszönhetően, mint a SAS Visual Analytics memória alapú technológia, a népszerű Microsoft Office alkalmazásokon keresztül elérhető SAS elemző eszközök, és a teljes portfóliónk alapját képező fejlett analitika.” – mondta el Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketingigazgatója. „Legyen szó akár egy globális vállalatról, amely adatvizualizációs eszközt keres, illetve Hadoop technológiát felhasználó intézményről, amely információkat szeretne kinyerni a Big Data-ból, vagy akár egy munkacsoportról, amely önkiszolgáló jelentéskészítést és dashboardokat szeretne, a SAS BI megoldására számíthatnak.”

Az itt letölthető anyag bemutatja, hogyan teremthető értékes információ a Big Data-ból a SAS Visual Analytics segítségével.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés