Connect with us
Hirdetés

technokrata

100 GB-os Blu-ray lemez bemutatására készül a Singulus

Dotkom

100 GB-os Blu-ray lemez bemutatására készül a Singulus

Hatalmas kapacitással rendelkező Blu-ray lemez bemutatására készül a német vállalat.

Annak idején nagy szerepe volt a Playstation 3-nak abban, hogy a Blu-ray győzedelmeskedett a HD-DVD felett. A konzol ugyanis egyfajta központként kívánt tetszelegni a nappalinkban, ez pedig nem csak a játékok, hanem a filmek tekintetében is változást kívánt. A nem sokkal korábban beköszöntött HD korszak ugyanis elengedhetetlenné tette egy nagyobb kapacitású lemez megjelenését, a Sony pedig újdonsült konzolja segítségével kiválóan bevezette a piacra a Blu-rayt.

blu-ray-4k

Azóta viszont nagyot fordult a világ, manapság leginkább az internetes áruházakban történő filmvásárlás a menő, a lemezeladások folyamatos csökkenésben vannak. A gyártók legnagyobb szerencséjére a 4K felbontásban elérhető filmek akkora tárhelyet foglalnak, hogy azt a legtöbb háztartásban megtalálható internet-hozzáférés nem elegendő az anyagok letöltésére. Épp ezért a Blu-ray Disc Association már egy új, 4K barát formátum kidolgozását tervezi.

A Singulusnál minden bizonnyal megunták a tervezgetést, a német vállalat ugyanis rövidesen piacra dobja a saját, 100 GB-os kapacitással rendelkező Blu-ray lemezét. Egyelőre kérdés, hogy a Blu-ray Disc Association, azaz a formátum támogatóinak szövetsége elfogadja-e majd a német cég termékét, illetve a mostani lejátszókkal való kompatibilitást is homály fedi.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés