Connect with us

technokrata

Sokaknak fizetett az NSA

Dotkom

Sokaknak fizetett az NSA

Több cégről is kiderült, hogy pénzért szolgáltattak ki felhasználói adatokat.

Nem akar alábbhagyni az NSA körüli botrány. A korábban szinte ismeretlen nemzetbiztonsági szervezet az elmúlt néhány hónapban már számtalanszor szerepelt magazinok címlapjain, internetes fórumok topikjaiban illetve természetesen online oldalak”hasábjain”.

nsa-data-mining

Bár az ügy kapcsán a legtöbb vállalat igyekezett elhatárolódni a szervezettől, a legújabb napvilágra került adatok alapján a valóság közel sem volt ilyen “hősies”. Többek között a Google, a Microsoft,  a Yahoo és a  Facebook is több millió dollár “jutalmat” kapott a segítségükért. A Microsoft szerint ugyanakkor ők csak eleget tettek a bíróság kötelezésének és nem azért szolgáltatták ki az adatot, mert azért pénzt kaptak. A Yahoo szerint ugyanakkor ők csak a törvényileg előírt, az ilyen ügyeknél előre meghatározott összeget kapták meg, a Facebook viszont nyilatkozatában elutasította, hogy ők bármilyen hozzájárulást kaptak.

Update: 

A Google nyilvánosságra hozná a nemzetbiztonság által kikért adatokat

A különböző, a cégek jutalmazásáról szóló teóriák biztosan nem nyugszanak majd le az elkövetkezendő időszakban, minden bizonnyal komoly nehézség hárul majd a cégek kommunikációs osztályaira, hogy megpróbálják enyhíteni az ügy miatt bekövetkezett preztízsveszteséget.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin