Connect with us

technokrata

NavFusion: Okostelefon integráció az autóban

Dotkom

NavFusion: Okostelefon integráció az autóban

Az NNG új technológiájával ötvözhetjük a fedélzeti rendszerek és az okostelefonok előnyeit.

Az NNG a Telematics Detroit 2013 kiállításon és konferencián ma bemutatta a navigációs ipar legfrissebb innovációját, a NavFusion™ technológiát. A navigációs szoftverek globális gyártója az iGO Navigációs rendszer legújabb megoldását az autóipari OEM és aftermarket (utólag beépíthető megoldásokat kínáló) partnerei számára fejlesztette.

A NavFusion magasabb szintre emeli a navigáció élményét a fedélzeti rendszereken és az okostelefonokon futó megoldások előnyeinek egyesítésével: a NavFusionnel a beépített navigációs eszközök teljes integráltságát és megbízhatóságát az okostelefonok rugalmasságával és az általuk biztosított folyamatos internetkapcsolat előnyeivel párhuzamosan élvezhetjük, miközben személyes adataink az autóban is elérhetővé válnak.

A NavFusion legfontosabb jellemzői

A NavFusion technológiával ellátott autók infotainment rendszerei önmagukban is teljes értékűek. Az iTunes App Store-ból vagy a Google Play-ről ingyenesen letölthető NavFusion alkalmazás segítségével az okostelefon és az autó fejegysége között a háttérben azonnal megkezdődhet a navigációval kapcsolatos tartalmak szinkronizálása. A két, egyébként önállóan is működő rendszer ezt követően állandó kapcsolatban marad egymással, lényegesen leegyszerűsítve a fejegység térkép- és tartalomfrissítését. A technológia emellett gondoskodik a névjegyek, a kedvencek, a navigációs előzmények, a tervezett útvonalak és a térképek szinkronizálásáról is.

navfusionlead

Az okostelefon és az infotainment rendszer összekapcsolása – mely a legelterjedtebb és széles körben támogatott protokollokon, így Wi-Fin, Bluetoothon vagy akár USB-n keresztül jön létre – lehetővé teszi, hogy a felhasználó élő, online szolgáltatásokat vegyen igénybe (pl. online helyi keresés, időjárás-információk, közlekedési adatok és üzemanyag-árak) a jármű beépített rendszerén.

Mivel az iTunes App Store és a Google Play jól ismert ökoszisztémái automatikus frissítést tesznek lehetővé az okostelefonon, az autóban található térképek frissítése is leegyszerűsödik: a térképek egy háttérfolyamat keretében automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül frissülnek, amint összekapcsoljuk autónkat okostelefonunkkal” – mondta el Jim Nardulli, az NNG autóipari OEM-értékesítésekért felelős vezetője.  „A NavFusion ezzel a megoldással a beépített navigációs rendszereket használó autósok legnagyobb navigációval kapcsolatos problémájával számol le.”

 auto-navigacio-okstelefonnal-588x559

A NavFusion piacra lépése

Az NNG számos OEM partnere jelezte már, hogy autóikban világszerte használni tervezik a NavFusion technológiát. Az NNG fejlesztői jelen pillanatban a partnerek különböző igényeire szabott szoftvercsomagokon dolgoznak. Az első NavFusiont támogató iGO Navigációs szoftver várhatóan 2014 első negyedévében kerül piacra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin