Connect with us

Hirdetés

technokrata

NavFusion: Okostelefon integráció az autóban

Dotkom

NavFusion: Okostelefon integráció az autóban

Az NNG új technológiájával ötvözhetjük a fedélzeti rendszerek és az okostelefonok előnyeit.

Az NNG a Telematics Detroit 2013 kiállításon és konferencián ma bemutatta a navigációs ipar legfrissebb innovációját, a NavFusion™ technológiát. A navigációs szoftverek globális gyártója az iGO Navigációs rendszer legújabb megoldását az autóipari OEM és aftermarket (utólag beépíthető megoldásokat kínáló) partnerei számára fejlesztette.

A NavFusion magasabb szintre emeli a navigáció élményét a fedélzeti rendszereken és az okostelefonokon futó megoldások előnyeinek egyesítésével: a NavFusionnel a beépített navigációs eszközök teljes integráltságát és megbízhatóságát az okostelefonok rugalmasságával és az általuk biztosított folyamatos internetkapcsolat előnyeivel párhuzamosan élvezhetjük, miközben személyes adataink az autóban is elérhetővé válnak.

A NavFusion legfontosabb jellemzői

A NavFusion technológiával ellátott autók infotainment rendszerei önmagukban is teljes értékűek. Az iTunes App Store-ból vagy a Google Play-ről ingyenesen letölthető NavFusion alkalmazás segítségével az okostelefon és az autó fejegysége között a háttérben azonnal megkezdődhet a navigációval kapcsolatos tartalmak szinkronizálása. A két, egyébként önállóan is működő rendszer ezt követően állandó kapcsolatban marad egymással, lényegesen leegyszerűsítve a fejegység térkép- és tartalomfrissítését. A technológia emellett gondoskodik a névjegyek, a kedvencek, a navigációs előzmények, a tervezett útvonalak és a térképek szinkronizálásáról is.

navfusionlead

Az okostelefon és az infotainment rendszer összekapcsolása – mely a legelterjedtebb és széles körben támogatott protokollokon, így Wi-Fin, Bluetoothon vagy akár USB-n keresztül jön létre – lehetővé teszi, hogy a felhasználó élő, online szolgáltatásokat vegyen igénybe (pl. online helyi keresés, időjárás-információk, közlekedési adatok és üzemanyag-árak) a jármű beépített rendszerén.

Mivel az iTunes App Store és a Google Play jól ismert ökoszisztémái automatikus frissítést tesznek lehetővé az okostelefonon, az autóban található térképek frissítése is leegyszerűsödik: a térképek egy háttérfolyamat keretében automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül frissülnek, amint összekapcsoljuk autónkat okostelefonunkkal” – mondta el Jim Nardulli, az NNG autóipari OEM-értékesítésekért felelős vezetője.  „A NavFusion ezzel a megoldással a beépített navigációs rendszereket használó autósok legnagyobb navigációval kapcsolatos problémájával számol le.”

 auto-navigacio-okstelefonnal-588x559

A NavFusion piacra lépése

Az NNG számos OEM partnere jelezte már, hogy autóikban világszerte használni tervezik a NavFusion technológiát. Az NNG fejlesztői jelen pillanatban a partnerek különböző igényeire szabott szoftvercsomagokon dolgoznak. Az első NavFusiont támogató iGO Navigációs szoftver várhatóan 2014 első negyedévében kerül piacra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés