Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az állam megvenné a Vodafone-t?

Dotkom

Az állam megvenné a Vodafone-t?

Ha nem megy az állami mobilcég megalapítása, akkor megvesznek egy létezőt?

Úgy néz ki, a Magyar Állam szemet vetett a Vodafone magyarországi leányvállalatára – írja az Origó hírportál. Egy, a Vodafone-nál középvezető forrás szerint már javában egyeztetnek egy lehetséges üzlet megkötéséről az állam és a szolgáltató között. Az egyik beszállító is tudja, mi folyik a háttérben, sőt, már javában folyik a vállalat értékbecslése, melyet a világ egyik legnagyobb nemzetközi tanácsadó cége végzi.

Hogy az üzlet megköttetik-e, egyelőre kérdéses, és mindkét fél elhatárolódik tőle. Suba János a Vodafone vállalati kommunikációs igazgatója hírlapi kacsának minősítette a hírt, amelynek sem racionális értelme sem valóságtartalma nincs. A Miniszterelnöki Hivatal pedig közölte, hogy felvásárlás „a miniszterelnöknek soha semmilyen tárgyalásán nem merült fel”.

A Magyar Állam már korábban szeretett volna egy állami mobilcéget létrehozni és kvázi negyedik szolgáltatóként megjelenni a piacon, de ezt többi szolgáltató megtorpedózta és a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben érvénytelenítette az NMHH korábbi döntését a frekvenciasávok értékesítéséről. A kérdés az, hogy ha mégis igaz a hír, a brit anyavállalat vajon mit szól majd ehhez?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés