Connect with us

technokrata

Az Anonymous rászállt a horvát bankokra

Dotkom

Az Anonymous rászállt a horvát bankokra

Robin Hood-ként viselkedik az Anonymous hackercsoport horvát tagozata. Most még csak figyelmezetet.

Hadat üzent az Anonymous nemzetközi hackercsoport a horvát bankoknak, elsőként a Karlovacka banka pénzintézetet vette célba. A hackerek nem “döntötték be” a bank honlapját, de üzenetet hagytak rajta, így jelezve, hogy bármikor beléphetnek a netbank-alkalmazásokat is lehetővé tévő rendszerbe.

20121218051432anonymous_karlovacka_banka_hakirali2

“Mi vagyunk az Anonymous. Mi vagyunk a légió. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Várjatok bennünket” – írták az üzenetben a számítógépes támadók. “Eleget loptatok a néptől” – állt a már közismert jelmondatok mellett a rövid üzenetben, amelyben a hackercsoport a többi horvátországi banknak is előrejelezte “látogatását”.

A csoport az internetes támadásról nem sokkal éjfél után a www.lupiga.com portál szerkesztőségét értesítette e-mailben. A portál munkatársai a hír mellett azt is közölték, hogy nem tudják, miért éppen rájuk esett a választás.

Az Anonymous az idén már több horvát honlapot támadott meg, a többi között Ivo Josipovic horvát köztársasági elnökét, valamint a külügyminisztérium, a püspöki kar, de a spliti Hajduk sportklub szurkolóközösségének, a Torcidának az internetes oldalát is.(MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin