Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy románcnak vége: szakíthat az Apple és a Samsung

Dotkom

Egy románcnak vége: szakíthat az Apple és a Samsung

A Samsungnak minimum egymilliárd oka van arra, hogy elváljon Almától, de az igazi ok sokkal üzletibb, mint azt gondolnánk.

A dél-koreai Korean Times értesülései szerint a Samsungból frissen kivált Samsung Display (SD) befejezi a beszállítói státuszát az Apple-vel szemben, vagyis nem szállítana le több kijelzőt a készülékekbe. A hivatalos indoklás szerint egyszerűen nem éri meg nekik az árverseny a többi beszállítóval szemben (LG, Sharp), ugyanis többen is adnak kijelzőt az Apple eszközökbe. A Samsung nem csak kijelzőket ad az Apple-nek, hanem más alkatrészeket is, de egyszerűen nem tudnak és nem akarnak már ilyen kis árréssel dolgozni, ugyanis a többi beszállító folyamatosan alámegy árban a versenyben. Egy név nélkül nyilatkozó vezető szerint már jövőre véget érhet az együttműködés az Apple-vel és inkább a rivális Amazon-ra fog koncentrálni (és a saját eszközeire). Az elmúlt fél évben összesen 15 millió kijelzőt gyártottak le az Apple-nek, de az elmúlt negyedévben csak 3 milliót (az iPad Miniben már nincs is SD kijelző), vagyis jól látszik, hogy a Samsung lassan kihátrál a partnerségből.

Egy l’amour véget ért…. Voltak megcsalások, kikacsingatások, bírósági távolságtartás, de eddig mindig visszataláltak egymáshoz… Most már örökre vége?Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés