Connect with us

Hirdetés

technokrata

A YOUNG B.T.S. innovatív fejlesztése csökkenti az adatbázisplatform-függőséget

Dotkom

A YOUNG B.T.S. innovatív fejlesztése csökkenti az adatbázisplatform-függőséget

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett “Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” pályázat segítségével készül a Young B.T.S. Kft. új fejlesztése, amely csökkenti a vállalatok adatbázisplatform-függőségét.

Az 1992-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú Young B.T.S. Kft. az elmúlt 20 évben az IT infrastruktúra piac meghatározó szereplőjévé vált, és új fejlesztésével belép az adatbázis motorok fejlesztési piacára. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló, 2012 augusztusában elindult fejlesztés eredményeként a vállalatok megszüntethetik adatbázisplatform-függőségüket, így csökkenthetik IT-beruházásaik költségét, ezáltal növelhetik versenyképességüket.

 

A mai szerver-kliens architektúrára épülő szoftverrendszerek mindegyike használ valamilyen adatbázis-kezelő motort. Az adatbázis kezelésre fejlesztett alkalmazások a legtöbb esetben egy adott adatbázis motorhoz készülnek, és meghatározó többségük az SQL nyelven kezelhető relációs adatbázis-kezelők valamelyikére épül. Ezáltal az ilyen alkalmazásokat egységesen jellemzi az adatbázisplatform-függőség, ami komoly költségeket jelent. Hiszen ha egy alkalmazás használata során adatbázis motor cserére kerül sor, vagy ha a felhasználó más adatbázis kezelő rendszert használ, mint amit a technológia megkövetel, akkor módosítani kell az alkalmazást.

A Young B.T.S. Kft. projektjének célja, hogy megszüntesse ezt a függőséget és jelentős szoftverfejlesztési költségcsökkentést tegyen lehetővé. A fejlesztés keretében a ma ismert háromrétegű technológiát egy értelmező szerver beiktatásával – mely biztosítja a kommunikációt az alkalmazás-kiszolgáló (közép-réteg) és az adatbázis szerver között – négyrétegűre bővítik. A negyedik réteg így lehetővé teszi az alkalmazás egységes szintaktikai működését akkor is, ha az alkalmazásnak egyidejűleg több adatbázismotorral is együtt kell működnie.

 

Amellett, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a vállalatok és intézmények csökkenthetik kiszolgáltatottságukat a különböző gyártó specifikus adatbázis platformoktól, akár nyílt forráskódú megoldásra is válthatnak, miközben megvédik korábbi beruházásaikat is. A projekt megvalósítása során kifejlesztett technológia használatával a fejlesztési költségek, és így az előállított termékek árai is jelentősen csökkennek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés