Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Alstom és a Cisco közösen fejleszt digitális alállomásokat

Dotkom

Az Alstom és a Cisco közösen fejleszt digitális alállomásokat

Az iparág hálózatmodernizációs igényeit kiszolgáló fejlesztések az Alstom digitális alállomásaira valamint a Cisco Smart Grid intelligens hálózati megoldásaira épülnek. Ez lehet a jövő elektromos hálózata.

A fejlesztés során a Cisco Connected Grid routereit és switcheit ötvözik az Alstom DS Agile alállomás-automatizáló vezérlőrendszerével, ezáltal a szolgáltatók az IP-alapú hálózatokra építve magasabb szintű integrált kiberbiztonsági megoldásokat, valamint monitoring és ellenőrző funkciókat alakíthatnak ki.

A megoldás az alábbi előnyöket kínálja az áramszolgáltatóknak és az alállomás-üzemeltetőknek:

  1. Magas szintű biztonság az intelligens hálózatokat kezelő alállomásokhoz: az Alstom-Cisco megoldás lehetővé teszi a rendszerek teljes körű, biztonságos menedzsmentjét, jelzi a jogtalan felhasználói behatolásokat illetve a kibertámadásokat. A rendszer biztonsági vezérlőit az iparág olyan elismert nemzetközti szervezetei is ajánlják, mint az NIST (National Institute of Standards and Technology) és az IEC (International Electrotechnical Commission)
  1. Optimalizált automatizálási rendszer: az egymásra épülő rétegeken alapuló megközelítés optimális megoldást biztosít az alállomások automatizálásához – és lehetővé teszi a kommunikációs hálózat egyszerű megtervezését és integrálását a hálózatmenedzsment berendezésekkel. Az áramtermelő berendezések így nagyobb hatékonysággal, a terhelési kapacitásuk magasabb kihasználtsági szintje mellett üzemeltethetők. Mindemellett az alállomás-hálózat támogatja az IEC 61850 kommunikációs szabványt.
  1. Alacsonyabb üzemeltetési és működési költségek: a Cisco hálózatán és az Alstom intelligens eszközein (IED, Intelligent Electronic Device) alapuló alállomás-megoldás a szolgáltatók számára lehetővé teszi ugyanazon a hálózati infrastruktúrán több, különféle alkalmazás egyidejű használatát, továbbá a réteges rendszerelméletet követve ugyanazon hálózaton lévő vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs eszközök támogatását is. A megoldásnak köszönhetően növelhető az eszközök élettartama és csökkenthetők a fenntartási költségek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés