Connect with us

Hirdetés

technokrata

Véget ért az analóg műholdas műsorszórás korszaka Németországban

Dotkom

Véget ért az analóg műholdas műsorszórás korszaka Németországban

Németországban hétfőn véget ért az analóg műholdas műsorsugárzás korszaka, a közszolgálati és a magán csatornák ezentúl csak digitális formátumban sugározzák adásaikat.

A német televíziók és rádiók műsorát közvetítő Astra műhold üzemeltetője közölte: az átállás az analógról a digitális formátumra zökkenőmentesen, a terveknek megfelelően zajlott le. Az analóg adás hajnali 3 órakor ért véget. Az egyetlen kivétel az Eurosport, a sportcsatorna adását kedd hajnalban állították át.
A közszolgálati műsorszóró társaságok a legnagyobb magán műsorszolgáltatókkal közösen hónapok óta intenzív felvilágosító kampányt folytatnak. A klardigital (tisztán digitális) néven futó akció szervezői szerint azonban nagyjából félmillió német háztartás még nem készült fel az átállásra. A digitális technológiával az analóghoz képest több csatornát és jobb minőségű adást lehet sugározni. Az adások vételéhez külön beltéri egység szükséges, vagy pedig a televízióba beépített vevőkészülék. Az 1997 után gyártott televíziókban rendszerint alaptartozék a digitális vevőkészülék.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés