Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Anonymous hackerei újra feltörték az ODS honlapját

Dotkom

Az Anonymous hackerei újra feltörték az ODS honlapját

Feltörték a legerősebb cseh kormánypárt, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) honlapját a számítógépes kalózok.

A cseh interneten ezt követően hétfőn reggel nyilvánosságra került az ODS tagjainak teljes névjegyzéke, személyi számokkal, mobiltelefonok számaival és más személyes adatokkal. A polgári demokraták elnöksége közölte, hogy a párt bírósági úton fog védekezni az ismétlődő hackertámadások ellen.

Az előző, februári támadás után az ODS tagjainak jegyzékét, lakcímeit, pártbeli tisztségeit hozták nyilvánosságra a hackerek. Most az interneten szabadon hozzáférhetővé váltak a polgári demokraták elektronikus postacímei, beleértve különböző jelszavaikat is. A támadásért mindkét esetben az Anonymous csoport vállalta a felelősséget. Az Anonymous így tiltakozik a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (ACTA) elfogadása ellen. Csehország ugyan aláírta a nemzetközi szerződést, de annak elfogadását a kormányzat már két hónapja leállította.

A hackerek az ODS tagjainak személyes adatait szétküldték a cseh sajtó szerkesztőségeinek azzal a felhívással, hogy tiltakozzanak az ACTA-megállapodás elfogadása ellen. “Az ODS-tagok személyes adatainak nyilvánosságra hozatalát teljes egészében elfogadhatatlan cselekedetnek tartjuk, amellyel az Anonymous csoport megmutatta, hogy a törvény melyik oldalán áll. Az illegális tevékenység ellen    az ODS jogi lépéseket foganatosít” – mondta Tomás Bartovsky, a párt szóvivője újságíróknak.

Az Anonymous csoport előző támadásait, amelyekkel egyebek között a cseh kormány honlapját is feltörték, jelenleg a rendőrség vizsgálja. Az eredmény még ismeretlen. Egyes korábbi lapértesülések szerint az sem kizárt, hogy az ODS adatbázisából való nagymértékű személyes adat kiszivárogtatása nem a hackerek, hanem a párt belső köreiben mozgó emberek műve. Az ODS ezt tagadja. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés