Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az e-számlázás két oldala

Dotkom

Az e-számlázás két oldala

A vállalatok számára korábban az okozta a dilemmát, hogy eredményez-e tényleges költségcsökkenést, illetve rendelkezésre áll-e a megfelelő jogi háttér ahhoz, hogy átálljanak elektronikus számlázásra, ma már pedig leginkább az, hogy mikor tegyék ezt meg.

A költséghatékonyság, illetve a gyorsabb, pontosabb és ellenőrizhetőbb számlázás lehetősége ugyanis mára egyértelművé vált, ám meglévő rendszeriek esetleges „gyengesége” miatt még mindig sok vállalat halogatja a váltást. Éppen ezért olyan kulcsrakész megoldásra van szükség, amely egyrészt illeszkedik a meglévő számlázási rendszerhez, másrészt a befogadást is lehetővé teszi. A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője partnerével, a BSIS9 Kft.-vel közösen kifejlesztette e-számla megoldásának teljes körűen SAP rendszerekre optimalizált változatát.

A szolgáltatás nemcsak az elektronikus számlakibocsátást, hanem az elektronikus számlabefogadást is képes SAP rendszerben megvalósítani. Az e-számla modul a számlák érkeztetésekor az ismert és támogatott formátumokból automatikusan átemeli az adatokat az SAP-ba, így azokat nem kell újra rögzíteni. Szükség esetén az adatok importálása után ügyintézői jóváhagyás is beállítható a rendszerben. Az elektronikus számlák tárolása is az SAP-hoz illesztve, annak adatbázisában történik. A megoldás az SAP alapmodulok meglévő standard funkcióit használja ki, ezért verzióváltások esetén nem kell újra installálni és beállítani az alkalmazást, amely tovább csökkenti az üzemeltetési költségeket.

 

„Azoknak a vállalatoknak mindenképp előnyös az e-számlázás, akik nagy mennyiségben bocsátanak ki számlát vagy tömeges befogadók. Az átállás beruházási költsége a mérettől függően eltérő, de kis- és középvállalatoknál is rövid távon megtérül a beruházás. A rendszer bevezetése ugyanis nagyban csökkenti a tárolási, nyomtatási, postázási és papírköltségüket” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „SAP alkalmazáshoz fejlesztett e-számla megoldásunk kulcsrakész, így az SAP-val rendelkező vállalatoknál azonnal be tudjuk üzemelni a rendszert. A megoldás azonban bármely másik számlázási rendszerhez is könnyedén integrálható.”

„A szolgáltatás – ha az ügyfél igényli – bármikor bővíthető a papíralapú számlák másodpéldányainak elektronikus megőrzésével is. Ez azt jelenti, hogy megfelelő hitelesítés után a vállalatoknak elegendő a számla első példányát kinyomtatni, a másodpéldány elektronikusan megőrizhető” – tette hozzá Kamenszky László, a BSIS9 Kft. ügyvezető igazgatója. „A szolgáltatás így további költségmegtakarítást eredményez számukra, és a számlák visszakeresése is percek alatt lehetővé válik.”

A rendszer részei

Számla előállítása:
e-számla létrehozása SAP rendszerben,
e-számla hitelesítése (digitális aláírás, időbélyeg),
e-számla elküldése, vagy portálról letölthetősége.

Számla befogadása:
e-számla hitelesség ellenőrzése (digitális aláírás, időbélyeg),
e-számla előrögzítés SAP rendszerbe.

Egyéb tevékenységek:
számla naplózása,
számlázási másodpéldányok kezelése,
számlák archiválása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés