Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megaupload Saga: A felhasználók kontra Egyesült Államok.

Dotkom

Megaupload Saga: A felhasználók kontra Egyesült Államok.

Amikor lekapcsolta az FBI a Megaupload-ot, rengeteg felhasználónak volt fent legális tartalma és mivel ezek már nem érhetőek el, így perelnének.

Amikor az Amerikai Igazságügyi Minisztérium bezáratta a Megaupload fájlmegosztó weboldalt és beperelte az oldal tulajdonosait szerzői jogok megsértése miatt, nem fontolták meg iagzán azt a lehetőséget, hogy mi van azokkal, akik törvénytisztelő módon használták az oldalt, ugyanis azok a felhasználók, akik legális tartalmakat töltöttek fel, gyakorlatilag járulékos károsultak lettek. Most ezek az emberek perelni fogják az államot az elvesztett adatok miatt, állítja a TorrentFreaks.
 „A szerteágazó kárt, amit a Megaupload hirtelen bezárása okozott, indokolatlan és teljesen aránytalan ahhoz képest, mint amit szerettek volna ezzel elérni,” – postolta a Catarina-i Kalózok weboldala, mely szervezet  fel kívánja karolni a világ károsultjait.  A csapat készített egy űrlapot, ahova a felhasználók elpanaszolhatják a sérelmeiket. Távolabbi tervük, hogy „megkönnyítsék a panaszok benyújtását az Egyesült Államok ellen a lehető legtöbb országban, hogy biztosak lehessenek a pozitív és jogos eredményekben” Ezen a ponton azonban nem tisztázott, hogy mégis milyen jogon perelhetnének. Az egyetlen törvény, amit a Catalonia-i Kalózok emlegetnek, a spanyol btk. 197-es és 198-as paragrafusai taglalnak, ami az adatok nem megfelelő kezeléséről szól, úgyhogy a csoport keresi a jogi kiskapukat.

Szélmalomharc
Sajnos azonban a Megaupload felhasználási feltételei tisztázzák, hogy ők nem vállalnak semmilyen felelősséget az elveszett adatokért, így elég nehéz lesz bármilyen eredményt kicsikarni az Egyesült Államoktól. Egyébként szinte minden olyan oldal ahol adatot lehet tárolni, alapszabály hogy nem vállalnak érte felelősséget, így vonva ki magukat a hasonló fajta bonyodalmak alól. Az űrlapok kitöltése bár megnyugtathatja az ex-Megauplaodos közösséget, nyilván az adataikat véglegesen elvesztették.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés