Connect with us

technokrata

Megjelent a Sentinel 7.0

Dotkom

Megjelent a Sentinel 7.0

A Novell bejelentette a Sentinel legfrisebb verzióját, amely egyszerűbbé teszi az IT biztonsági fenyegetések észlelését.

A Sentinel 7 emellett felgyorsítja az infrastruktúra események elemzését és az automatikus válaszadást. Ezáltal segíti a biztonsági szakembereket a bizalmas adatok és eszközök védelmében, megkönnyíti a megfelelőség bizonyítását, és megerősíti a biztonsági műveleteket.

„Az átfogó megoldást kínáló új Sentinel az integrált, egyetlen kattintással elérhető keresés és jelentéskészítés segítségével csökkenti az adathozzáférési szabályozásokkal járó költségeket, időt és energiát, ugyanakkor lehetővé teszi a biztonsági szint és a megfelelőségi állapot továbbfejlesztett, valós idejű áttekintését. A hagyományos szoftverként, vagy opcionálisan virtuális szoftvereszközként elérhető Sentinel gyorsan, alacsonyabb költségekkel telepíthető, így csökken a megtérülési ideje, és ügyfeleink hatékonyan növelhetik a biztonságfelügyelet által lefedett területet” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

 A Sentinel 7.0 legfontosabb új szolgáltatásai:
Rendellenességek észlelése – Létrehozhatja az informatikai környezet „normál” viselkedésének alapkonfigurációját a rendellenes tevékenységek észleléséhez.
Egységesített megoldás – Egyetlen egységes termékben integrálja a napló- és eseménykezelést.
Nagy teljesítményű, kétszintű tárolás – A hatékony, fájlalapú eseménytárolási szint 10:1 arányú tömörítéssel optimalizálja az események hosszú távú tárolását, ugyanakkor biztosítja a hagyományos relációs adatbázissal történő szinkronizáláshoz szükséges rugalmasságot is.
Grafikus szabálykészítő – Gyorsan készíthet és tesztelhet eseménykorrelációs szabályokat a környezetében gyűjtött események használatával, így jobb fenyegetés-érzékelési képességeket biztosíthat.
Elosztott keresés – Nem csak a helyi Sentinel, hanem egyéb Sentinel vagy Sentinel Log Manager szerverek is kereshetők egyetlen központi konzolról.
Opcionális, azonnal futtatható szoftvereszköz – VMWare, Xen vagy ISO lemezkép formátumban szállítható, és támogatja a legtöbb hypervizor, többek között a Hyper-V használatát is.

Licenckezelés
A Sentinel 7.0 kiadásával egy időben jelenik meg egy új, Enterprise Events Per Second (EPS) nevű licenckezelési modell is. Az Enterprise EPS használatával az ügyfelek a teljes környezetükben begyűjteni kívánt események száma alapján vásárolhatják meg a terméket. Az ügyfél, igényeinek megfelelően, bármilyen Sentinel-kiszolgálót és összetevőt (például korrelációs alrendszereket, gyűjtéskezelőket, stb.) telepíthet, így egy rendkívül rugalmas és könnyen bővíthető architektúrához jut. Emellett a Sentinel Log Manager is telepíthető, amennyiben a megoldás a Sentinel Link használatával kapcsolódik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin