Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jobb lett a Lenovo eredménye a vártnál

Dotkom

Jobb lett a Lenovo eredménye a vártnál

A kínai cég nyeresége 88%-al nőtt, az elnök pedig lemondott.

A Lenovo árbevétele 7,79 milliárd dollár volt a júliustól szeptemberig terjedő időszakban, ami 35 százalékkal több az előző év azonos időszaki 5,76 milliárd dollárnál. Az elemzők 117,8 millió dolláros nettó nyereséget és 7,20 milliárd dolláros árbevételt vártak.

A Lenovo arról tájékoztatott, hogy folytatja felvásárlásait. A kínai vállalat az idén a német Medion AG-t vásárolta meg, illetve vegyesvállalatot hozott létre a japán NEC számítógépgyártóval. Előbbi ügylet értéke akár a 465 millió eurót is elérheti.

A társaság szerdai közlése szerint a thaiföldi áradások hatására emelkedhetnek a merevlemezek árai, ám hangsúlyozta, hogy “minden szükséges lépést” megtesz a vállalatra gyakorolt hatás csökkentése érdekében. Ugyancsak szerdai bejelentés, hogy a Lenovo Group alapítója, Liu Csuan-cse (Liu Chuanzhi) lemondott elnöki posztjáról, ezt mostantól a cég vezérigazgatója, Jang Jüan-csing (Yang Yuanqing) tölti be. Liu a jövőben a Lenovo anyavállalatának, a Legend Holdings-nak a fejlesztésére összpontosít majd, miközben tiszteletbeli elnöke marad Kína legnagyobb PC-gyártó vállalatának. Jang kettős minőségében vezeti tovább a Lenovót.
A második pénzügyi negyedév eredményei alapján 13,5 százalékos részesedéssel, a Lenovo a világ második legnagyobb PC-értékesítőjévé lépett elő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés