Connect with us

technokrata

Internetes aukciós csalót fogtak

Dotkom

Internetes aukciós csalót fogtak

Harminchét embert károsított meg egy internetes csaló, aki aukciós oldalakon keresztül árult fiktív termékeket: a pénzt beszedte, a termék nem érkezett meg sosem.

Legalább harminchét embert károsított meg egy internetes csaló, aki több felhasználói néven, aukciós és hirdetési portálokon laptopokat, x-boxokat és telefonokat kínált eladásra, de a kifizetett termékeket nem küldte el; a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A sárbogárdi nyomozóknak egy alapi férfi még márciusban jelezte, hogy az egyik aukciós oldalon megalkudott egy telefonra. A vételárat átutalta az “eladónak”, de a készüléket nem kapta meg. Utólag rájött, hogy mások is hasonlóképpen jártak – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint közben az aukciós oldalon is figyelmeztették az érdeklődőket, hogy “a hirdető körül valami nincs rendben”, ne küldjenek neki pénzt.
A feljelentést követő nyomozás során kiderült, hogy a 39 éves tápiószelei férfi az ország több pontján legalább 37 sértettet károsított meg 12.500 forinttól 140.000 forintig terjedő összeggel, s ily módon több százezer forint kárt okozott. A férfi a kialkudott vételárat átutaltatta a bankszámlájára, a terméket azonban a vevők nem kapták meg, őt pedig telefonon nem lehetett elérni.
A férfi, miután a rendőrök kedden szembesítették a nyomozás eredményével és a tényekkel, nem tagadta a terhére rótt bűncselekményt – közölte a szóvivő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu