Connect with us

technokrata

Gyűjthető kártyás céget vett az Ebay

ebay

E-gazdaság

Gyűjthető kártyás céget vett az Ebay

Gyűjthető kártyás céget vett az Ebay

A kriptókkal szemben a gyűjtögetős kártyajátékok lapjainak árai még tartják magukat. A gamerek jobb befektetők, mint a kriptós arcok?

Annak ellenére, hogy az NFT láz hamvába holt, a különböző gyűjthető dolgok piaca, úgy tűnik, továbbra is erős. Az Ebay, amely eddig is több specializált, a gyűjtőket célzó szolgáltatást vásárolt fel, 295 millió dollárért vásárolta meg a TCGplayer nevű céget.

A TCGplayer olyan gyűjtögetős kártyajátékok kártyáival foglalkozik, amelyeknél egy-egy lap több tíz, száz vagy akár ezer dollárt is érhet. Bár ez a játékpiac kis szeletének tűnhet, de a Sysracuse-ban 2008-ban alapított cég hatszáz alkalmazottat foglalkoztat, akik ráadásul az Ebay alkalmazásában maradnak az ígéretek szerint a két cég összeolvadása után is.

A döntést befolyásolhatta, hogy a gyűjtögetős kártyák piaca egyelőre nem zuhant be. Sőt az érdeklődés nő a ritka lapok iránt. Az Ebaynél már külön igazgatóhelyettese van a gyűjtőket kiszolgáló üzletágnak. Dawn Block úgy látja, hogy a gyűjtők igényeit jobban kiszolgálva, egy jó online felületet nyújtva tudják növelni a piac méretét.

Az első lépés az Ebay részéről egy hitelesítési szolgáltatás kidolgozása volt, ami a 750 dollárnál drágább kártyák kereskedelmét volt hivatott biztonságosabbá tenni. A becsüs szolgáltatás bevált, 2021 első felében 2 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát a piactéren játékos vagy gyűjtői kártyák. Ezzel a szegmens nagyobb növekedést mutatott, mint az Ebay más területei.

Forrás: Fintechradar

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu