Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nőtt a vezetékes internetelőfizetők száma márciusban

Dotkom

Nőtt a vezetékes internetelőfizetők száma márciusban

Márciusban 8 ezerrel nőtt a szélessávúinternet-előfizetők száma az előző hónaphoz képest.

Tavaly március végén az előfizetők száma 155 ezerrel volt kevesebb. A közlemény szerint az idén márciusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internet szolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 804 ezerről közel 803 ezerre csökkent. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók előfizetései márciusban 765 ezerre változtak. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 228 ezer előfizetés volt a hónap végén.

A szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében nőtt, márciusban közel 2,953 millió volt. A teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,219 millió, az előző hónapban 2,242 millió, a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 628 ezer, az előző hónapban 619 ezer, míg az IP-alapú hangcsatornák száma 105 ezer, az előző hónapban közel 104 ezer volt.

Márciusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,58, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 59,28 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 373 millió, internet-alapon pedig 101 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 160,5 perc volt.  A márciusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen 615 ezer számot hordoztak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés