Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra eladó a Yahoo?

Dotkom

Újra eladó a Yahoo?

Steve Ballmer a Microsoft ügyvezető igazgatója múlt héten találkozott Roy Bostock-kal, a Yahoo elnökével – adta hírül a New York Times egy a titkos megbeszélésen részt vevő forrás nyomán.

A tárgyalások feltételezhetően a korábbi felvásárlási próbálkozások újrakezdése. A megbeszélés részletei nem ismeretesek, a két cég pedig nem kommentálta az értesülést. Ballmer az utóbbi hetekben többször is hangsúlyozta, hogy a Microsoftot még mindig érdekli a Yahoo keresési és hirdetési üzletága, s mielőbb tető alá kellene hozni egy megállapodást.

Az új Yahoo vezér, Carol Bartz kinevezése is hasonló spekulációkra adhat okot a Yahoo részéről, a befektetők ugyanis minél előbb nyereséget szeretnének látni a cégnél. Múlt évben ugyanis, mikor sikertelenül végződtek a tárgyalások a két cég között, a Yahoo részvényei eséssel reagáltak a hírre. Csakúgy, mint az új vezér múlt heti kommentárjaira, melyben a kereső üzletág jövőjéről beszélt. Ezt követően 6 százalékkal estek a vállalat papírjai.

A Yahoo korábban a Time Warner médiavállalat internetes részlegével az America OnLine (AOL) céggel is tárgyalásokat kezdett egy esetleges fúzióról, melyek még jelenleg is folynak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés