Connect with us

technokrata

Újabb területeket fed le Európában az ASTRA2Connect

Dotkom

Újabb területeket fed le Európában az ASTRA2Connect

Az SES Astra és a Eurosat együttműködési megállapodást írt alá a nagy-britanniai Country Land and Business Association (CLA) szervezettel. A SES Astra nagy-britanniai terjesztési partnere a Eurosat biztosítja az ASTRA2Connect (A2C) műholdas, szélessávú szolgáltatást a CLA tagjai számára Anglia vidéki területein és Walesben.

A SES Astra új szerződésének köszönhetően mostantól a Nagy-Britannia vidéki és walesi föld- és üzlettulajdonosait tömörítő tagszervezet (CLA) tagjai is élvezhetik az ASTRA2Connect interaktív szélessávú szolgáltatás előnyeit, melyet az Eurosat műholdas TV és háztartási elektronika eszközöket fejlesztő és kínáló cég nyújt. Az A2C a Eurosat beyondsl márkaneve alatt kerül forgalomba Wales egész területén és vidéken. A műholdas internet szolgáltatás így több ezer olyan háztartáshoz és üzlethez jut el, ahol a kábel vagy DSL hozzáférés korlátozott, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre.

Az ASTRA2Connect ideális szélessávú megoldás olyan területeken élők számára, ahol nincs, vagy nem elégséges a földi szélessávú infrastruktúra. A technológia igen megbízható, folyamatosan működő, kétirányú szélessávú internet elérést biztosít, az internetes telefont is beleértve, mindezt alacsony szolgáltatási díjért. A vásárló számára szükséges felszerelés – modem és műholdas antenna – olcsó, és a kiszállításkor mellékelt segédlettel önállóan is könnyedén üzembe helyezhető. Az antennára szerelhető egyszerű kiegészítő eszközzel az ASTRA keleti 19,2 (Nyugat-Európa) és a keleti 28,2 (Nagy-Britannia) pozícióiról az összes rádió és TV program egyidejűleg fogható. Az ASTRA2Connect szolgáltatást 2007 elején indították útjára, és mára Európa 12 országában érhető el.

 “A nagy-britanniai földi szélessávú hálózat általános elérhetőségére vonatkozó állításokkal szemben a valóság egészen más képet mutat” – mondta el Norbert Willems, az ASTRA Broadband Services ügyvezető igazgatója. “Hatalmas lefedetlen területeket találunk, akár már Londontól 20 km-re. Az ASTRA2Connect-nak köszönhetően végre ezek a területek beléphetnek a digitális korszakba.”

“Sok tagunkat hagyta már cserben valamely földi szélessávú szolgáltató, így kimaradtak a Nagy-Britannia többi részén már javában zajló internetes forradalomból” – mondta Charles Trotman, a CLA vidéki üzletfejlesztési vezetője. “A szélessávú szolgáltatások elérése sokunk számára már természetesnek számít, az említett területeken élőknek viszont mind a mai napig nélkülözniük kellett.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin