Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új kézben az Invitel

Dotkom

Új kézben az Invitel

A Mid Europa megszerezte az Invitel többségi tulajdonát.

Az Invitel bejelentette, hogy a Mid Europa és a TDC A/S közötti részvénytranzakció második, egyben utolsó szakasza is lezárult, melynek eredményeképpen a TDC A/S tulajdonában levő teljes Invitel részvénycsomag (az Invitel részvények 64,6%-a) a Mid Europa tulajdonába került, és ezzel a Mid Europa megszerezte az Invitel többségi tulajdonát és irányítását. Az Invitel részvényeinek 64,6%-át tartalmazó részvénycsomag felét a TDC A/S 2009. november 2-án adta át a Mid Europa részére, majd a piaci szabályozó hatóságok múlt heti jóváhagyását követően most a részvénycsomag fennmaradó 50 százaléka is a Mid Europa tulajdonába került. 

A részvénytranzakció sikeres lezárultával az Invitel igazgatótanácsában a TDC képviselőinek (Morten Bull Nielsen és Henrik Scheinemann) helyét az új részvényes képviseletében Thierry Baudon és Michael Krammer vette át.

Az Invitel Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója, és az ország második legnagyobb fixvonalas telefon és szélessávú internet-szolgáltató társasága. A magyarországi hang-, adat- és internet-szolgáltatások mellett a társaság a közép-kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piac meghatározó szereplője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés