Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbfejleszti a személyes adónaptárt az APEH

Dotkom

Továbbfejleszti a személyes adónaptárt az APEH

Továbbfejleszti személyes adónaptár szolgáltatását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, ezért két napig, április 27-28-án nem lesz elérhető. A fejlesztés eredményeként a jövőben az adózók nem csak a bevallások, hanem a befizetések határidejéről is tájékoztatást, értesítést kapnak.

A személyes adónaptár alkalmazás továbbfejlesztett változatának telepítése miatt az átállás idejéig, azaz április 27-28-án, sem az Ügyfélkapun regisztrált adózok, sem az Ügyfélkapus regisztráció nélküli felhasználók nem tudják majd elérni a szolgáltatást, olvasható az APEH közleményében.

Az adóhivatal 2008. szeptembere óta segíti személyes adónaptárral az adózókat. A személyes adónaptár használatával egyszerűbben, könnyebben tudnak eleget tenni bevallási és immár befizetési kötelezettségeiknek is az adózók. A személyes adónaptárt úgy alakították ki a szakemberek, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze az adónaptár. A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőkkel.

A személyes adónaptár kétféleképpen vehető igénybe:

1. Anonim felhasználóként az adóhivatal honlapján (de e-mail cím szükséges, hogy a rendszer üzenetet tudjon közvetíteni)
2. Ügyfélkapun regisztrált felhasználóként. Ha valaki az Ügyfélkapu rendszerét használja, a különféle adózási, bevallási határidők lejárta előtt figyelmeztető e-mailt kap, illetve a rendszer az előállított személyes adónaptárakat megőrzi, így azokat a felhasználó a későbbiekben bármikor megtekintheti.

A személyes adónaptár fejlesztésének végeztével az adózóknak nincs teendőjük, mivel a fizetési határidők automatikusan betöltődnek a 2009. január 21-e után elmentett adónaptárba, és így a jövőben már a fizetési határidőkről is értesítést kapnak az adózók e-mail levélben, ha a bevallási határidőkről korábban már kérték az 1-3-5 napos e-mail emlékeztetőt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés