Connect with us

technokrata

Szigorú terv a zeneipar védelmére

Dotkom

Szigorú terv a zeneipar védelmére

Andy Burnham, angol kulturális titkár célja egy összehangolt nemzetközi stratégia létrehozása az illegális letöltések ellen, az Egyesült Államokkal és az európai partnerekkel megállapodva.

A terv egyik célja a gyengélkedő zeneipar felélesztése, a stratégiát tegnap este vázolták fel egy parlamenti meghallgatáson, amin az angol zenekiadók képviselői is részt vettek.

A végső cél, hogy a többi kormánnyal megegyezésre jutva, közös erővel 70-80 százalékkal csökkentsék az illegális letöltéseket. A magányos nemzeti akciók nem fognak működni. Nemzetközi konszenzus nélkül tartós megoldás nem létezik, mondta el a Mr. Burnham.

Ugyanakkor a sikerhez a zeneiparnak is meg kell tennie a maga lépéseit, legális alternatívát kell nyújtani, elérhetővé kell tenni valamilyen fizetős formában a zenéket. Egy másik indítványa a kulturális titkárnak, hogy a szerzői jog hatályát 50-ről 75 évre emeljék, írta meg a Guardian.

A törvényhozás kötelezni fogja az internet-szolgáltatókat, hogy figyelmeztessék az illegális letöltőket, hogy törvényt szegnek, valamint anonim adatokat is kell gyűjteniük, amiket bírói engedéllyel kötelesek lesznek kiadni a személyes adatokkal együt, tudható meg Lord Cart Digital Britain jelentéséből.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin