Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélessávot mindenkinek!

Dotkom

Szélessávot mindenkinek!

Az európai gazdaság növekedéséhez fontos, hogy minden európai hozzáférhessen a szélessávú hálózatokhoz, mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) és az európai frekvenciahatóságok csoportjának (RSPG – Radio Spectrum Policy Group) elnöke hétfőn, az európai alternatív hírközlési szolgáltatók szövetségével (ECTA) folytatott budapesti megbeszélésen.

Pataki szerint a célok eléréshez az európai hírközlési szektor aktív közreműködése mellett szükség van a fejlesztéseket és beruházásokat támogató jogi környezetre és megfelelő, a verseny feltételeit biztosító hírközlési keretirányelvekre.

Innocenzo Genna, az ECTA elnöke szerint a fogyasztók csak akkor profitálhatnak a nagysebességű és innovatív termékekből, ha a független szabályozóhatóságok biztosítják, hogy a szélessávú piacokon valóban verseny legyen. Genna véleménye szerint Európában csak néhány szupergyors hálózat versenghet majd egymással, mivel az új hálózatok létrehozása nagyon drága lesz, a szükséges spektrum pedig csak korlátozottan áll rendelkezésre. Nem szabad hagyni, hogy mindez a piaci versenyt korlátozza. A fogyasztói elégedettség, a versengő árak és az innováció csak akkor valósulhat meg, ha a hálózatok nyitottak lesznek.

A résztvevők a megbeszélésen áttekintették, hogyan járulhat hozzá az európai “Szélessávot mindenkinek” cél eléréséhez a digitális átállás során keletkező digitális többlet, valamint az új generációs hálózatok, így például a vezeték nélküli szélessáv fejlődése. Az Európai Bizottság jelenleg egy európai szintű szabályozási környezet kialakításán dolgozik; három olyan kiemelt fontosságú területen, mint az új generációs hálózatok, az úgynevezett digitális többlet, valamint a vezeték nélküli szélessáv. Az RSPG szorosan együttműködik a Bizottsággal, és mint Pataki Dániel hangsúlyozta, a május 13-i brüsszeli plenáris ülésükön teszik meg javaslatukat a vezeték nélküli szélessávú hálózatok fejlesztésére, valamint az úgynevezett digitális többlet, azaz az analóg műsorszórásról a digitálisra való átállás során felszabaduló frekvenciák legjobb hasznosítására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés