Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabadidőt kapnak a fizetéscsökkentés mellé

Dotkom

Szabadidőt kapnak a fizetéscsökkentés mellé

A BT (British Telecom) csoport felajánlotta alkalmazottai egy részének, hogy a fizetéscsökkentésért cserébe nem kötelező minden nap dolgozni.

A BT több ezer dolgozójának azt ajánlotta fel, hogy közel egy évig nem kell dolgozniuk, viszont 75%-kal kevesebb fizetést kapnak. A társaság egyszeri ezer font (közel 330 ezer forint) megfizetésével honorálja a teljes munkaidőről részmunkaidőre történő dolgozói státuszváltást.

Carson Dalton, a cég szóvivője megerősítette, hogy a vállalat szabadságot ad a fizetéscsökkentésért cserébe. Majd hozzátette, hogy ezek munkavállaló-megtartó innovatív lépések, melyeket a nehéz gazdasági időkben be lehet vetni, írja a Bloomberg.

A BT Group eddig legnagyobb 977 millió fontos veszteséggel zárta a márciusban véget érő üzleti negyedévet, az egy évvel ezelőtti 426 millió fontos nyereség után. A veszteség nagy része a BT Global Services részlegéhez köthető, amely kormányzatok, és nagyvállalatok számára nyújt kommunikációs megoldásokat.

A részleg 1,5 milliárdos vesztesége negatívba fordította az egész csoport eredményét, annak ellenére, hogy a másik három üzletág jól teljesített. A BT Group tavaly 15 ezer dolgozót küldött el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés