Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pszichedelikus drogokat árulnak a neten

Dotkom

Pszichedelikus drogokat árulnak a neten

Számos tudatmódosító hatású növény terem a természetben, melyek közül a legismertebbek, például a marihuána vagy mákgubók birtoklását a törvény tiltja. Sok kevésbé ismert, de szintén kábító hatású anyag tartásának szabályzásáról azonban a legtöbb országban elfeledkeztek a törvényhozók, és ezek könnyedén beszerezhetők internetes boltokból.

“Néha nevetek vagy sírok. Ez egy lelki utazás, egy pillantás egy gyönyörű világba, amit még nem ismerünk.” – mesélte a látnokzsálya esszenciával kapcsolatos élményeiről Frank Ramirez pszichedelikus droghasználó a PC World magazinnak. A texasi férfi az erősen hallucinogén hatású szer néhány cseppjének elfogyasztása után először csak melegséget érzett, majd eggyé vált a szobával, amelyben ült és miután lehunyta a szemeit képes volt kapcsolatba kerülni a halott rokonaival – legalábbis elmondása szerint.

A Salvia divinorum vagy látnokzsálya, melynek hatóanyagai nem szerepelnek a nemzetközi tiltólistákon és Magyarországon is legálisan lehet tartani vagy átadni, egy olyan szer, amit közép-amerikai sámánok használtak a szellemvilágba tett utazásaik során. Ma amerikai tinédzserek sokasága vásárolja meg és használja, mivel az internet nagymértékben megkönnyítette számos tudatmódosító hatású szer beszerzését.

Az emberek mindig is kísérleteztek a természetben fellelhető tudatmódosító szerekkel, elég ha csak a szőlő erjesztésének a felfedezésére gondolunk. Míg azonban korábban bizonyos hallucinogén hatású szereket csak a világ néhány pontján fogyasztottak, legtöbbször vallási okokból és ezek beszerzése máshol szinte lehetetlen volt, ma már bárhol is élünk, megvásárolhatjuk őket. Ráadásul újabban már nem csak a tudatmódosító hatású növényekhez juthatunk hozzá az internet segítségével, hanem az ezek hatóanyagaiból készült, az eredeti növény hatását megsokszorozó koncentrátumokhoz is.

Az LSD-hez hasonló hatású látnokzsálya, melyet tavaly szeptemberig az Ebay-en is árusítottak, csak a jéghegy csúcsa. A barna varangy váladéka, a légyölő galóca, a Hemia virágai és még számos a világhálón keresztül árusított szer képes erős hallucinációk előidézésére, felhasználásukhoz pedig részletes információkkal szolgálnak az internetes boltok. A világhálón található információk azonban, mint sok más esetben, a drogokkal kapcsolatban sem megbízhatóak. Ezeknek a szereknek a fogyasztása viszont még abban az esetben is káros lehet az egészségre és a pszichére, ha megfelelően vonják ki és adagolják őket.

A PC World magazin közel húszféle pszichoaktívnak mondott szert szerzett be a világhálóról és vizsgaáltatott meg a Mississippi Egyetem laboratóriumban. “A kísérletezés ezekkel a szerekkel, olyan mintha orosz rulettet játszanál. Van olyan, aminek a használata nem károsabb annál, mintha elszívnál egy cigit, de vannak köztük olyan szerek is, amik megbetegíthetnek, vagy akár meg is ölhetnek”- nyilatkozta a Dr. Ikhlas Khan a laboratórium egyik vezetője az újságnak, a vizsgált szerekkel kapcsolatban.

Amerika egyes államaiban most a látnokzsálya betiltására készülnek, a tudatmódosító hatású szerek sokfélesége miatt azonban valószínűleg mindig lesznek olyan anyagok, amik kívül esnek a törvényhozók látókörén. Az írásban felsorolt anyagok nagy része Magyarországon sem számít tiltott anyagnak. Bár sokak, így az ilyen szereket árusító boltok véleménye szerint, egy felnőttnek joga van eldönteni, hogy mit tesz a testével és a tudatával, és ebbe nem kellene beleszólni a törvényalkotóknak, és bizonyos hallucinogén anyagokat lelki betegségek gyógyítására is használtak már pszichológusok, mindenképpen érdemes óvatosan eljárni használatuk során.

A kábítószerek ugyanis, és ez alól a pszichedelikus drogok sem kivételek károsak az egészségre és felelőtlen használatuk pszichés betegségek kialakulásához vagy akár halálesetekhez is vezethet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés