Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötmillió új netes fenyegetés három hónap alatt

Dotkom

Ötmillió új netes fenyegetés három hónap alatt

A Panda Security legújabb negyedéves jelentése szerint a rosszindulatú, pénzügyi fenyegetések minden rekordot megdöntöttek: mintegy ötmillió új fenyegetés bukkant fel mindössze három hónap alatt.

A Panda Security felmérései szerint július és szeptember között a malware-ek (internetes fenyegetések) túlnyomó többsége pénzügyi motivációjú volt.

“A trójai programok eleve 71%-ot tettek ki a listából . A reklámprogramok, vagyis az adware-ek 13%-ért, míg a kémprogramok, vagyis a sypware-ek 9%-ért felelősek. Az az érdekes ezekben a statisztikákban, hogy tovább folytatódik az általunk már korábban megjósolt trend: a klasszikus vírusok, férgek gyakorlatilag eltűnnek a színről, ebben a negyedévben alig 2%-át tették ki az új fenyegetéseknek” – mondta el Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója

A Panda Security adatai alapján a pénzügyi motivációjú malware-ek gyártói minden létező rekordot megdöntöttek: az adatgyűjtők három hónap alatt mintegy ötmillió új malware-mintát különböztettek meg. Jelenleg napi 50 ezer mintát kapunk, szemben a néhány hónappal ezelőtti 37 ezer / nap ütemmel. Ráadásul nincs okunk feltételezni, hogy mindez változna a közeljövőben”- állítja a Panda Security igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés