Connect with us

Hirdetés

technokrata

Obamát találta el a Google

Dotkom

Obamát találta el a Google

Ha a bukás szóra keresünk rá a Google honlapján Amerikában, a találatok között vezető helyen szerepel majd Barack Obama életrajza. A keresőmotor találati rangsorát néhány éve úgy befolyásolták egyes programozók, hogy nevetségessé tegye az előző amerikai elnököt, a változtatás azonban most Obamát tünteti fel csődtömegként.

A Google találati rangsorát a megfelelő oldalra mutató linkek és más módszerek segítségével módosítani lehet. Bár a keresőmotort üzemeltető cég mindent megtesz azért, hogy találatai objektívek legyenek, hozzáértők még mindig jelentős mértékben tudják befolyásolni egy-egy keresés eredményeit.

A Google találati listáján elöl szerepelni anyagi előnyt is jelenthet, ezért számos cég használja a kereső optimalizálás módszereit a minél jobb szereplés érdekében, de előfordul az is, hogy felhasználók megtréfálása, vagy politikai nézetek népszerűsítése érdekében próbálják meg irányítani a Google találatait. Az egyik legismertebb ilyen eset az volt, amikor 2003-ban úgy változtatták meg a Google találati listáját, hogy a szánalmas kudarc (miserable failure) szókapcsolat beírása után első helyen Bush életrajza jelenjen meg, írja a New York Times.

Mivel a Bush életrajz a Fehér Ház hivatalos honlapján az elnöki életrajz rovatban szerepelt, most Obama életrajza olvasható a helyén. A link pedig, amit a hiba szó előhív a Yahoo vagy a Google keresőjén Obamát tünteti fel borzalmas hibaként. Szakértők szerint úgy lehetne megszüntetni az amerikai elnök számára kellemetlen találatokat a keresők oldalán, ha elmozdítanák a fehér ház honlapján ez elnöki életrajzot jelenlegi helyéről. Ebben az esetben a hiba szó egyébként találóan egy 404-es üzenetet hozhatna elő.

Az amerikai választást követően egy rövid ideig, az örömteli eredmény szavak beírása a keresőbe szintén Obama nevére mutatott. Ezt a bombát azonban a Google programozóinak rövid idő alatt sikerült hatástalanítaniuk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés