Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem fog minden Windows-on futni a Firefox

Dotkom

Nem fog minden Windows-on futni a Firefox

A Firefox fejlesztői azt tervezik, hogy böngészőjük jelenleg tervezés alatt álló elkövetkező kiadásában megvonják a támogatást egyes korábbi Windows platformoktól. Elképzelhető, hogy a Mozilla böngészőjének 3.5-öst követő verziói nem fognak futni az XP bizonyos változatain sem – írja a PC Fórum.

A tervek szerint a Mozilla jövő év nyarától kezdődően vonná meg kompatibilitási támogatást a Windows XP SP3-nél régebbi platformoktól, azaz ezt követően nem fordítana külön figyelmet arra, hogy a szóban forgónál régebbi Windows változatokon is elérhető funkciókat használjon csak alkalmazásaiban, illetve nem is tesztelné szoftvereit ezekben a működési környezetekben. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az újabb Firefox változatok egyáltalán nem futnak majd az áldozatul esett platformokon, de a működés helyessége nem lesz garantálható azokon, azaz ha a szoftver el is indul, egyes funkciók egyáltalán nem, részben vagy hibásan működhetnek majd.

A Firefox jelenleg már tesztelésének vége felé közeledő verziójából, a 3.5-ösből a Mozilla jövő héten tervezi kiadni a negyedik bétát. Az első potenciálisan a Windows XP-n már nem futtatható változat várhatóan 2010-ben jelenik majd meg – derül ki a PC Fórum on-line informatikai magazin cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés