Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Google térkép

Dotkom

Megújult a Google térkép

A Google ingyenes térképes szolgáltatása, a Maps mától bővített magyar tartalommal érhető el, Google Térkép néven. Az új funkciók elsősorban a vállalkozásokat, illetve azok könnyebb megtalálását hivatottak segíteni. Ezenkívül a mai napon partnereivel közösen egy fotópályazatot is hirdet a cég, amelynek témája Magyarország rejtett kincseinek felfedezése.

A Google Térképen mától nemcsak címekre kereshetünk és útvonalat tervezhetünk, hanem üzleteket, cégeket, éttermeket is megtalálhatunk. A cégtulajdonosok a Helyi Vállalkozások Központja segítségével helyezhetik el saját üzletüket a Térképen, míg a felhasználók saját térképeket hozhatnak létre, amelyeket megoszthatnak barátaikkal vagy akár az egész világgal. A szolgáltatás a maps.google.hu, illetve a terkep.google.hu címeken érhető el.

A Google Térkép elfér a zsebünkben, hiszen magyar nyelvű mobiltelefonos verziója, a “Google Térkép mobilhoz” alkalmazás is letölthető a www.google.hu/gmm weboldalról. Mivel a szoftverbe épített Google Koordináták szinte azonnal képes meghatározni pillanatnyi tartózkodási helyünket, segítségével akár a lehető legközelebb eső vállalkozásokat és szolgáltatókat, például egy patikát vagy egy élelmiszerboltot is megkereshetünk, illetve mobiltelefonunkról közvetlenül fel is hívhatjuk azokat. A program utazás közben is jól használható – megtekinthetünk minden lényeges információt, ami a Google Térképen az adott országra vagy városra vonatkozóan megtalálható.

A BKV szeptemberben frissített menetrend-információi is segítik az internetezőket abban, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban eljussanak a céljukhoz. “A magyar internetezők több mint 90%-a vásárlás előtt online tájékozódik, azonban a legtöbb esetben maga a vásárlás még nem az interneten történik. Ezért is fontos egy vállalkozás számára, hogy a Google Térképen egyszerűen és gyorsan megtalálható legyen a potenciális vásárlók számára” – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyaroroszági üzletfejlesztési vezetője.

A Google Térképen található vállalkozásokhoz az adatbázist a Magyar Turizmus Zrt, a Magyar Telefonkönyv Társaság és a Port.hu biztosította. A bejelentés kapcsán Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója elmondta: “Aki mostantól a Google térképén keres magyarországi turisztikai szolgáltatót, az a Magyar Turizmus Zrt. által – a www.itthon.hu portálon üzemeltetett – Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) szolgáltatóit is megtalálja a Google Térkép szolgáltatás keretében.

A hazai turisztikai szektor legátfogóbb adatbázisában több mint 26 000 turisztikai szolgáltató adatai – 8 800 szálláshely, 5 000 vendéglátó-ipari egység, 6 000 látnivaló, 1 800 szabadidős lehetőség és ezernél is több esemény és kiemelt ajánlat – közül válogathatnak az érdeklődők, akár összetett kereséssel is. A Magyar Turizmus Zrt. számára kiemelten fontos a Google keresőiben és minden, a Google által üzemeltetett portálon való megjelenés annak érdekében, hogy a NETA-ban található információk még nagyobb nyilvánosságot élvezzenek, a felhasználók lehető legszélesebb köréhez jussanak el.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés